r
Nosalty Logó

Csopaki aprópecsenye Fahéj konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Csopaki aprópecsenye Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 293 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    3345 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5389 micro
Összesen 1174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  2. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fehéredésig pirítjuk, kb 15 percig.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
  4. Ezután a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, a felaprított petrezselyemzöldet és a fokhagymát tesszük bele.
  5. Kevergetve addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Jobb, ha lefedjük közben.
  6. Petrezselymes burgonya vagy kevés olajon átsütött, főtt burgonya illik hozzá.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1845
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 172371
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csopaki vagy sárvári? Két különböző néven van meg szinte ugyanaz a receptem. A sárvárihoz feleannyi gomba kell és sertéshússal készül, a csopaki meg pulykahúsból. De láttam már sertéshúsos változatot is "csopaki" néven. Hogy teljes legyen a káosz, én csirkemellből is szoktam készíteni, ha éppen az van itthon. A lényeg viszont nem ez, hanem az, hogy akármelyik változat is készül el, a sok zöldségtől mind nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!