Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csont nélküli nyakaskaraj gombával

Csont nélküli nyakaskaraj gombával
Csont nélküli nyakaskaraj gombával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem kötelező a serpenyős elősütés, de így gyorsabban elkészül, és nem szárad ki a hús.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén klopfoljuk, fűszerezzük, rászórjuk az egyik karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, megkenjük olajjal, és 1/2 órát hagyjuk, hogy a fűszert átvegye.
  2. Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk, majd lefedve kevés víz hozzáadásával megpároljuk.
  3. Ezalatt megtisztítjuk a gombát, a tönköket felszeleteljük, a gomba belsejére helyezzük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és ráborítunk egy kerekre vágott sajt szeletet. Közben a másik fej hagymát karikára vágjuk és kevés olajon kissé karamellizáljuk, majd ezeket a karikákat a sajtra helyezzük.
  4. A húst egy tűzálló tálra szedjük, mellérakjuk a gombát, és a forró sütőbe tesszük annyi időre, amíg a gomba elkészül (15 perc), és a hús megpirul.
  5. Krumplikörettel és savanyúsággal tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
217 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás sertésszelet serpenyőben, nyakaskaraj csiperkével

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leves
leves Thu, 2011-12-22 21:59

Szia Piroska! Bocsi a h....e érdésért de mi az a tönk? a gomba szárára gondoltál?és milyen sajtot használsz?

Nagyon guszta a racept és elfogom késziteni most csak mentettem.
Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kivánok!!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2011-12-23 07:59

Szia, a tönk a gomba szára. Sajtot azt használom ami éppen van itthon, csak ne legyen nagyon zsíros, hogy ne olvadjon ki az egész. Én is kivánok kegyelmekben gazdag Karácsonyt.

V.Kata
V.Kata Thu, 2011-12-22 21:44

Kedves Piroska!
Egyszerűen imádom a receptjeidet!
Köszönöm szépen!
Békés Boldog Karácsonyt,és sok kellemes sütést főzést kívánok!
Üdv:Kata

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-02-02 16:06

Kedves Kata!
Nem tudom, hogy történhetett, hogy nem válaszoltam a leveledre. Most utólag köszönöm a kedves szavaidat. Ma belenéztem a receptkönyvedbe, nagyon ügyesen válogattad össze. Több olyan receptet is találtam nálad, amit eddig nem vettem észre. Üdvözöllek. Piroska

786
sertéstarja 50 dkg
csiperkegomba 6 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sajt 7 dkg
napraforgó olaj 4 ek