Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás sertésszelet zöldborsós tarhonyával

Hagymás sertésszelet zöldborsós tarhonyával
Hagymás sertésszelet zöldborsós tarhonyával
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos, nincs itthon szinte semmi, de gyorsan kell valami módon kezdődött.. imádjuk a hagymát, így nem volt kérdés, hogy az biztosan kerül bele. Mivel a karaj sütve száraz tud lenni, egyértelmű volt, hogy valami szaftot is készítsek hozzá. A köret pedig a maradék tarhonya és borsó felhasználásának eredménye.

hozzávalók / 2 adag

Sertésszelet

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

Sertésszelet

  1. A karajt szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel (megjegyzés: ha nincs otthon pont flekken keverék, bármilyet használhatunk, finom lesz). A felforrósított olajon oldalanként kb 2-3 perc alatt elősütjük. Ha szépen megpirultak, kivesszük és félretesszük.
  2. A vöröshagymát csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk, és a sütésből visszamaradt olajba dobjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Kevergetve, kis vizet ráöntve megpároljuk úgy, hogy puha, de mégis ropogós legyen. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
  4. Kivesszük a megpárolt hagymákat, a visszamaradt szaftba belerakjuk az elősütött sertésszeleteket és puhára sütjük. Akkor jó, ha marad utána lé, arra még szükségünk lesz.
  5. A szeleteket tálra tesszük, ráhalmozzuk a hagymát. A serpenyőben maradt levet tejföllel elkeverjük, ha kell, utánaízesítjük, kicsit átforraljuk. Ha elkészült, a hagymás szeletekre öntjük.

Köret

  1. A tarhonyát kis olajon megpirítjuk, másfélszeres vízzel felöntjük, megsózzuk.
  2. Belekeverjük a borsót, és lefedve puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kevergetve elforraljuk róla az esetlegesen megmaradt vizet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 981
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PappSára

Mióta szakács: 2019.01.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös-hagymás karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

884
csontos sertéskaraj 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 ek
2 csipet
bors 0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 teáskanál
tarhonya 20 dkg
zöldborsó 10 dkg
0 ízlés szerint
víz 3.5 dl