Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéskaraj hentes módra

Sertéskaraj hentes módra
Sertéskaraj hentes módra
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc ételem. Havonta 1-2 alkalommal tuti elkészítem.

Mikor szakácsként vizsgáztam, ez volt az egyik vizsga ételem (5-ös lett) (a palócleves volt a másik vizsgafeladat), szóval már csak azért is imádom :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én sült krumplival szeretem a legjobban.

Ha fehérbort akarunk bele tenni, ajánlom a félszárazat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, enyhén belisztezzük.
  2. A többi hozzávalót felcsíkozzuk ujjnyi vastagra.
  3. A húsokat megfuttatjuk a forró olajon.
  4. A húsokat kiszedjük, majd a lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.
  5. Egy másik edényben kiolvasztjuk a szalonnát. Rátesszük a sonkát, és ezzel kicsit átpirítjuk. Rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Jöhet az uborka. Kb. 1 percig pirítjuk.
  6. Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük.
  7. Szinte azonnal jöhet rá a félretett szaft. Ezzel felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá. Készre pároljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 12 553
elküldve: 6
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Wurgar Falodája

Mióta szakács: 2020.05.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás karaj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ica67
Ica67 Wed, 2020-05-20 19:27

Nagyon finom, nálunk is kedvenc. Én anyukámtól tanultam és annyiban más, hogy teszünk az "aprólék" alá egy kis hagymát és nagyon kevés fehérborral pároljuk meg az egészet. Lisztet nem kell akkor beletenni, mert saját szaftja van a hagymától. A lesült pörköket is jól felszedi a bor és nagyon finom ízt ad neki.

641
kenyérszalonna 15 dkg
sonka 20 dkg
csemegeuborka 15 dkg
sertés rövidkaraj 50 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 ek