Karaj rizskoszorúban sült tojással 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
margóci

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
1g bors2 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
596
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
900g sertés rövidkaraj1494 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
5g bors13 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
120g rizs430 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3573
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
56.1g sertés rövidkaraj93 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
6.2g sajt22 kcal
-
0.3g bors1 kcal
-
7.5g tojássárgája24 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
10.6g citrom2 kcal
-
7.5g rizs27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
Összesen
223
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 966.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
596
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.5 g
Zsír
-
Összesen 213.2 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5801.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 1009 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 3011 mg
-
Nátrium 1055 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 896.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1625 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 565 micro
-
Kolin: 1549 mg
-
Retinol - A vitamin: 1407 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 2576 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3857 micro
Összesen
3573
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
223
Kcal
Hozzávalók
-
8 dkg vaj
-
6 db tojássárgája
-
5 dkg finomliszt
-
1 db citrom
-
12 dkg rizs
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megmosott sertéskaraj szeleteket kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sóval, törött borssal elkevert lisztben megforgatjuk, és erős tűzön, forró olajban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve jól átsütjük.
- A megtisztított rizst egy másik edényben forró vízzel felöntjük, megsózzuk, és puhára főzzük, ügyelve arra, hogy a rizsszemek össze ne tapadjanak. A meleg rizst elkeverjük olvasztott vajjal.
- Vajjal kikent és előmelegített tűzálló edénybe egymás mellé rakjuk a megsütött húst. A rizsből halmokat rakunk a karajszeletekre. A rizshalmok közepébe mélyedést képezünk, és belehelyezünk 1-1 tojássárgáját. Az így elkészített hússzeleteket meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben hirtelen átsütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7848
- Feltöltés dátuma: 2010. május 26.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

margóci
7 recept
Ma az ebédhez készítettem ezt az ételt. Mivel későn kezdtem el a főzést, gondoltam, az előfőzött rizst használom, az hamarabb elkészül. Sajnos rosszul gondoltam. Nem azért, mert sokáig tartott, hanem mert nem igazán jó ízű. Szóval jobb, ha sima rizst használunk hozzá.
Hozzászólások (4)
Ez nagyon guszta. Hétvégén muszáj lesz megcsinálnom! Kata
Szia Kata! Jó étvágyat kívánok hozzá. Margó
Szia Kedves margóci! Ez a kaja olyan jól és gusztán néz ki,hogy én férfi léttemre, habár szakács nem vagyok, de vasárnapi ebédre elkészítem. Köszi az ötletet!
Hali. Örülök hogy tetszik a kép, remélem ha elkészíted akkor is jónak látod. Jó étvágyat hozzá. Szia
Szia Kedves margóci! Ez a kaja olyan jól és gusztán néz ki,hogy én férfi léttemre, habár szakács nem vagyok, de vasárnapi ebédre elkészítem. Köszi az ötletet!
Szia! Nagyon megtetszett ez a recept, be is került a receptkönyvembe. De még most frissiben megkérdezem, ami nekem rögtön eszembe jutott. Mégpedig, hogy a rizst ha a húsra halmozod és bele a tojássárgája és be a süt?be nem fog nagyon megszáradni a rizs? Vagy le kellene takarni fóliával? Csak akkor megsül a tojás?
Szia binci69! Ne aggódj, a rizs nem szárad ki, ugyanis a tojással csak nagyon rövid ideig kell sütni, mivel a tojás hamar megsül, így a rizsnek nem lesz ideje megszáradni. Üdv és jó étvágyat!