r
Nosalty Logó

Csokoládétorta mogyorós karamellkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mirnix
Csokoládétorta mogyorós karamellkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

Összesen 1585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

Összesen 6332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    388.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6107.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    3050 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.2 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2197 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 6332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót (viszonylag puha tésztát fogunk kapni). Becsomagoljuk folpackba, hűtőbe teszük min. 2 órára.
  3. Kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy nagyobb legyen a sütőformánál, amibe tesszük.
  4. Belenyomkodjuk a tortaformába, majd ismét 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Sütőpapírt teszünk a tésztára, rászórjuk a szárazbabot, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  6. A krémhez a tejszínt felforraljuk, félretesszük.
  7. Egy másik lábosban a 20 dkg cukrot a sós vízzel nagy lángon kevergetve felforraljuk. Takarékra vesszük, és csak figyelni kell, nem keverni!
  8. Ha már világos barna a színe, átkeverjük, és a már felforralt tejszínt óvatosan, apránként hozzáöntjük, majd elkeverjük. Hozzákeverjük a mogyorót is.
  9. Ha picit hűlt, ráöntjük a már kész tésztára, amelyről eltávolítottuk a szárazbabot és a sütőpapírt.
  10. Végül a 1,5 dl tejszínt felforraljuk, beletesszük a csokoládét, keverjük, míg elolvad benne.
  11. Majd a kockákra vágott vajat is hozzáadjuk, ha elolvadt, ráöntjük a karamellkrémre.
  12. Ha kihűlt, hűtőszekrényben néhány órát kifagyasztjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4601
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Ajánló

Tejszínhabbal a tetején tálaljuk, dupla élvezet.

Receptkategóriák

Nagyfiam szereti a snickers csokit, gondoltam, sütemény-formában is finom lenne, ez lett belőle. Kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de nem olyan bonyolult, és tényleg isteni finom. Igaz, tömény, egy szelettel jól lehet lakni, de legalább tovább tart.:)

Hozzávalók

A tésztához

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...