r
Nosalty Logó

Karamell torta Sweetmeat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamell torta Sweetmeat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 600 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3595 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 346 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 600 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1992 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 3595 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A karamellsziruphoz

  1. A cukrot egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 40 ml vizet. Ezt kezdjük el nagy lángon melegíteni, amíg gyönyörű aranybarna karamellt nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá amaradék (140 ml)vizet, hogy megállítsuk a karamellizálódást. Folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg egy világosbarna színű szirupot nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
  2. Keverjük habosra a margarint először önállóan, majd a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a karamellszirupot (2-3 kanállal hagyjunk a tetejére), majd ha már jól elkeveredett, a tojást és vaníliakivonatot is. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk teljesen simára.
  3. Margarinnal kenjünk ki egy 18 cm-es tortaformát, töltsük bele a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél óráig.
  4. A margarint elkeverjük a cukorral, belevegyítjük a tejszínt, majd sóval ízesítjük. Egy keveset kiveszünk belőle, amit elkeverünk a maradék karamellsziruppal, ez jön majd a tetejére. Hűtőbe rakjuk, hogy kifagyjon.
  5. A tortalapot félbevágjuk, megkenjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk. A tetejére a karamellás krémet kenjük.
  6. Ízlés szerint szőlőszemekkel díszíthetjük, az oldalára tortadarát szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21280
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Ősszel, a szüret idején készítettük ezt a karamelltortát, amihez nagyon jól passzolt a szőlő íze.

Hozzávalók

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek