r
Nosalty Logó

Karamell torta Sweetmeat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamell torta Sweetmeat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 600 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3595 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 346 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 600 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1992 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 3595 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A karamellsziruphoz

  1. A cukrot egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 40 ml vizet. Ezt kezdjük el nagy lángon melegíteni, amíg gyönyörű aranybarna karamellt nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá amaradék (140 ml)vizet, hogy megállítsuk a karamellizálódást. Folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg egy világosbarna színű szirupot nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
  2. Keverjük habosra a margarint először önállóan, majd a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a karamellszirupot (2-3 kanállal hagyjunk a tetejére), majd ha már jól elkeveredett, a tojást és vaníliakivonatot is. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk teljesen simára.
  3. Margarinnal kenjünk ki egy 18 cm-es tortaformát, töltsük bele a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél óráig.
  4. A margarint elkeverjük a cukorral, belevegyítjük a tejszínt, majd sóval ízesítjük. Egy keveset kiveszünk belőle, amit elkeverünk a maradék karamellsziruppal, ez jön majd a tetejére. Hűtőbe rakjuk, hogy kifagyjon.
  5. A tortalapot félbevágjuk, megkenjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk. A tetejére a karamellás krémet kenjük.
  6. Ízlés szerint szőlőszemekkel díszíthetjük, az oldalára tortadarát szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19974
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Ősszel, a szüret idején készítettük ezt a karamelltortát, amihez nagyon jól passzolt a szőlő íze.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Tetszik a sütid, a fotó is jó. Gratulálok. Szeretnék egy kis segítséget kérni t?led. Látom, hogy új recepttel neveztél be a versenyre. Beküldtem én is egy receptet, de nem jelenik meg a Benevezek gomb, csak a régi receptjeimnél. Tudnál segíteni, hogy mit kell tennem? El?re is köszönöm. Cs Piroska

Törölt felhasználó

Nekem megjelent rögtön. A hozzávaló között van tejszín és karamell is? Akkor elvileg jónak kéne lennie. Esetleg ha másik böngész?vel megbróbálnád, az lehet, hogy segítene. Üdv: Ágnes

Csiki Piroska

Köszönöm szépen a választ. Minden van benne ami kell és a régi receptjeimnél megjelenik, azoknál is amiben nincs tejszín, meg karamell. Köszi. Piroska

Bató Edit

Nagyon tetszik a sütid, el fogom készíteni és szavaztam is rá! Üdv: Edit

Éva-Anyóca

Nagyon finomnak néz ki a süti. :) Éva-Anyóca

Pusi01

Nagyon guszta, és pont aktuális, Tomi fiam névnapját csütörtökön ünnepeljük, ezt a tortát tervezem elkészíteni e jeles alkalomra. Szerintem lesz sikere! Köszönöm a repeceptet! Üdv: Pusi

TPAndrea

Nagyon guszti ,szavaztam el is fogom készíteni! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Hát ez pont olyan, mint a tesco-ban a vajkaramellás torta:)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta torta, szeretném kipróbálni. Érdekelne, hogy a tetején lév? karamell-máz mennyire szilárd? Nem kell a víz + cukor kombóhoz még valami, amely megköti az egészet? Egy kis vaj, vagy tejszín...? Valahogy hihetetlennek t?nik, hogy ez megszilárdul valamikor; pedig a képen nem látszik folyósnak, hisz mintákat is karcoltál bele, mégis aggódom... Válaszodat el?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Megcsináltam csak a tetejét, mert kíváncsi voltam milyen lenne a tortán. Valami nem stimmel az összetev?kkel. Ahogy sejtettem, egy híg, aztán k?keményre szilárduló "massza" lett bel?le. Egyáltalán nem olyan, mint a képen. Az inkább valamilyen fondantra hasonlít, mintsem a fenti összetev?kb?l elkészített folyékony-k?kemény masszára. Hozzátenném, hogy természetesen minden pontosan a leírás szerint készítettem. A k?kemény valamit aztán próbáltam t?zön újra folyékonnyá melegíteni, majd egy jó nagy adag porcukrot tettem bele - hátha lehet a karamelles léb?l még fondantot formálni. Még így sem volt jó. Teljesen k? keménnyé szilárdult.

Törölt felhasználó

Ez a tészta így nem süthet? meg. Nekem összeesett pedig mindent betartottam. Nagyon nem örültem neki. A recept így használhatatlan.

Törölt felhasználó

Ezzel a recepttel valami nincs rendben! A piskóta el?ször összeesett, amikor kih?lt akkor pedig megkeményedett. A krémbe pedig véleményem szerint nem 40ml hanem 400ml habtejszín kell. Feleslegesen pazaroltam el a hozzávalókat, pedig mindent úgy csináltam, ahogyan leírja! Nem ajánlom senkinek.

andrea79

Nagyon tetszik ez a sütemény, de hozzászólások miatt nem merem kipróbálni. Ha valaki elkészítette és jó igy legyen kedves megírni. Köszönöm.

Hozzávalók

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!