r
Nosalty Logó

Karamell torta Sweetmeat konyhájából

NS
Karamell torta Sweetmeat konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

600
Kalória
3.6g
Fehérje
68.6g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
62.1g
Víz
37.7g
Koleszterin
918mg
Élelmi rost
52.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 600 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3595 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A karamellsziruphoz

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 600 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    372.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1992 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 3595 kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

A karamellsziruphoz

  1. A cukrot egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 40 ml vizet. Ezt kezdjük el nagy lángon melegíteni, amíg gyönyörű aranybarna karamellt nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá amaradék (140 ml)vizet, hogy megállítsuk a karamellizálódást. Folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg egy világosbarna színű szirupot nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
  2. Keverjük habosra a margarint először önállóan, majd a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a karamellszirupot (2-3 kanállal hagyjunk a tetejére), majd ha már jól elkeveredett, a tojást és vaníliakivonatot is. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk teljesen simára.
  3. Margarinnal kenjünk ki egy 18 cm-es tortaformát, töltsük bele a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél óráig.
  4. A margarint elkeverjük a cukorral, belevegyítjük a tejszínt, majd sóval ízesítjük. Egy keveset kiveszünk belőle, amit elkeverünk a maradék karamellsziruppal, ez jön majd a tetejére. Hűtőbe rakjuk, hogy kifagyjon.
  5. A tortalapot félbevágjuk, megkenjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk. A tetejére a karamellás krémet kenjük.
  6. Ízlés szerint szőlőszemekkel díszíthetjük, az oldalára tortadarát szórhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Ősszel, a szüret idején készítettük ezt a karamelltortát, amihez nagyon jól passzolt a szőlő íze.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...