r
Nosalty Logó

Csokoládétorta gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokoládétorta gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Összesen 2758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3504.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 2758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulát, a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát, keményítőt késes aprítóba téve összedaráljuk, egyszersmint összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk (elég langyosra), majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  4. A csokis masszát óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébe, vigyázva, hogy ne törjük össze, majd beleforgatjuk a mandulás keveréket. Néhány keveréssel elegyítjük őket, nem kell teljesen homogénnak lennie.
  5. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük vajjal és beleöntjük a könnyű tésztát.
  6. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizve, hogy teljesen átsült-e).
  7. A sütőajtót résnyire nyitva langyosra hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kivesszük a sütőből és úgy hűtjük tovább.
  8. A kihült tortát kivesszük a formából és tálra tesszük.
  9. 10 dkg étcsokoládét és 2 dkg vajat vízgőz felett megolvasztunk, elkeverünk és langyosan a torta tetejére öntjük, majd egyenes késsel vagy spatulával egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán.
  10. Míg még képlékeny, fagyott gyümölcsökkel borítjuk be a tetejét, amitől a csoki megdermed, a gyümölcs pedig stabilizálódik rajta.
  11. Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órát a hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek benne.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15665
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládétorta gyümölccsel
Évi néni 1830 recept

Munkahelyet váltok és a régi főnökömnek ezt a tortát készítettem búcsúzóul, hogy mindig jó szívvel emlékezzen rám.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?