r
Nosalty Logó

Tejszínes pudingkrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szitka
Tejszínes pudingkrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 590 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 7042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 590 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.1 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8825.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2352 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    3501 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.4 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    531 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2128 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2460 micro
Összesen 7042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 261 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját és a többi hozzávalót.
  2. Sütőpapíron sütjük 200 fokon kb. 20 percig.
  3. Az öntethez felforraljuk a vizet a cukorral, majd gyenge lángon főzzük még 10 percig. A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, majd a kihűlt sziruppal meglocsoljuk.
  4. A krémhez 4 dl tejet felteszünk melegedni a cukorral, közben a maradék 1 dl tejben elkeverjük a 2 pudingot, tojássárgáját. Belefőzzük a tejbe.
  5. A 2 dl tejszínt felverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A karamellás csokikat apróra összevagdossuk, azt is belekeverjük.
  6. A 3 dl tejszínt felmelegítjük (ne forraljuk!), belerakjuk az étcsokit, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg elolvad. Amikor kihűlt, egy picit felverjük, de csak annyira hogy ne folyjon, viszont kenhető legyen.
  7. A piskótára rátesszük a krémet, majd a tetejére kenjük a csokis tejszínt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3184
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 334
  • Össznézettség: 871254
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Lehet kerek tortaformában sütni, akkor torta lesz... Ha egyszerű tepsiben sütjük, akkor egyszerű süti lesz... :D 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagynénémnél ettem ehhez hasonló finomságot, majd egy icipicit változtatva az ő receptjén (mert ugye olyan nincs, hogy én valamit is eredeti recept szerint készítek:D ), megalkottam az enyémet... Háááát, mind 1 szálig (bocs, szeletig) elfogyott...

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek