r
Nosalty Logó

Tejszínes pudingkrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szitka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 590 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 7042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 590 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.1 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8825.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2352 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    3501 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.4 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    531 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2128 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2460 micro
Összesen 7042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 261 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját és a többi hozzávalót.
  2. Sütőpapíron sütjük 200 fokon kb. 20 percig.
  3. Az öntethez felforraljuk a vizet a cukorral, majd gyenge lángon főzzük még 10 percig. A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, majd a kihűlt sziruppal meglocsoljuk.
  4. A krémhez 4 dl tejet felteszünk melegedni a cukorral, közben a maradék 1 dl tejben elkeverjük a 2 pudingot, tojássárgáját. Belefőzzük a tejbe.
  5. A 2 dl tejszínt felverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A karamellás csokikat apróra összevagdossuk, azt is belekeverjük.
  6. A 3 dl tejszínt felmelegítjük (ne forraljuk!), belerakjuk az étcsokit, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg elolvad. Amikor kihűlt, egy picit felverjük, de csak annyira hogy ne folyjon, viszont kenhető legyen.
  7. A piskótára rátesszük a krémet, majd a tetejére kenjük a csokis tejszínt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 121
  • 7 napos nézettség: 732
  • Össznézettség: 770672
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Lehet kerek tortaformában sütni, akkor torta lesz... Ha egyszerű tepsiben sütjük, akkor egyszerű süti lesz... :D 

Receptkategóriák

Nagynénémnél ettem ehhez hasonló finomságot, majd egy icipicit változtatva az ő receptjén (mert ugye olyan nincs, hogy én valamit is eredeti recept szerint készítek:D ), megalkottam az enyémet... Háááát, mind 1 szálig (bocs, szeletig) elfogyott...

Hozzászólások

lupe

Milyen karamellás csokit használtál?

Szitka

Mars csokit :)

Szitka

.

Morzsi

Nem lesz túl édes a sziruptól?

Szitka

Nekünk nem lett túl édes,de ha úgy gondolod nektek igen,akkor felezd meg a szirupot...Vagy akár ki is hagyhatod,bár a sziruptól más a tészta :)

Törölt felhasználó

Mekkora a tepsi?

Szitka

Az én tepsim kb 30 cm :)

Kirion

Halihó! A kép gyönyör? és a recept is izginek t?nik. :) Egy valamit nem értek: a puding, az tényleg puding? Tehát kész, bolti, kis dobozos (150 ml)? És azt kevered a tejbe és ahhoz a tojássárgáját? Ilyet még nem láttam. :) Vagy pudingpor? De akkor meg abból a kett? 4 dl tejhez soknak t?nik. Segíííííts! Mindenképp azonnal kipróbálom a válaszod után. Köszi

Szitka

Szia! Köszi ! :) 2 tasak pudingpor megy bele,és hidd el,nem sok :)

Kirion

Elkészült és a tésztája teljes siker, a szirupos megoldás nagyon jó, máskor és más tésztánál is ki fogom próbálni. :) Viszont nekem sem a krém, sem a csoki a tetejére nem sikerült. :( Valószín?leg a hab lehet a hibás, pedig a M**gle márkájút használtam. A pudingnál gondolom túlf?ztem, mert abszolút puding lett bel?le és mire kih?lt, teljesen összeállt, úgyhogy a tejszínt alig tudtam hozzákeverni. Finom lett, de nem krém. A felmelegített tejszínben felolvasztott csoki még jól nézett ki, de egyáltalán nem tudtam felverni, 10 perc után sem s?r?södött, így az ment a kukába és nem lett teteje a sütinek. Elfogyott azért, de újra kell próbálnom, hogy tökéletes legyen.

Szitka

A pudingot legjobb ha forrón kiöntöd egy tálcára,fóliával latakarod.Igy gyorsabban kih?,s nem is lesz olyan ''göröncsös'',könyebb lesz kikeverned.A csokis-tejszin nem tudom miért nem sikerült,nekem jó lett...

Éva-Anyóca

Gyönyör?séges, finomságos, azonnal kérek egy szelettel, vagy kett?vel,...de jöhet mind is...:-D Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Szitka

Köszönöm Éva-Anyóca :) Légipostával küldöm :) Hamarosan jön még egy recept,de el?bb meg kell kóstolni :D Szép napot neked is!

Éva-Anyóca

Kedves Szitka! Várom azt a finom új recit is! :-) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Szitka! Milyen pudingot használsz? F?zéssel, vagy f?zés nélkül elkészíthet?t? Válaszod el?re is köszönöm!

Szitka

F?z?s pudingot használok :) További szép napot :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Épp csinálom ezt a csodát :),de vhogy eddig kimaradt az életemb?l a cukorszirup!Elkészítettem,ahogy kell,de azt hittem,s?r? állaga lesz (most vettem le h?lni)!Ha ez így marad,nem ázik el t?le a tészta? Köszönöm a választ el?re is :)!

Szitka

SZia! Remélem nem késtem el a válasszal...Nem lesz nagyon s?r? a szirup,és nekem igy tetszik a tészta :) Remélem nektek is :)

Törölt felhasználó

Szia :)! Icipicit,de tényleg :)!Lassan el is fogy a süti,köszönöm a receptet,nagyon finom lett (facebookon is kértem még akkor segítséget,jött is azonnal,így képbe kerültem cukorszirup-ügyben is :) )!

Törölt felhasználó

Egyenl?re még csak mentve, de biztosan sor kerül majd az elkészítésére! Remek a fotó is! :)

Szitka

Köszi :) Szeretek fotózni :)

barzgitta

Szia! Biztosan én vagyok a gyengeelméj?, de soha nem tudom, hogy amikor tejszínt ír egy recept, f?z?tejszínre vagy habtejszínre gondol? Te melyikre gondoltál? Kezd?ként nekem sajnos nem egyértelm?. köszi a válaszod!

Szitka

Sütihez,tortához csakis habtejszin :)

Törölt felhasználó

Szia olvastam a recepted.1 kerdesem lenne az 5 darab tojas feherjet nem kell felhasznalni?A krémhez 4 dl tejet felteszünk melegedni a cukorral, közben a maradék 1 dl tejben elkeverjük a 2 pudingot, tojássárgáját. Belef?zzük a tejbe.Koszi a valaszod elore is!

Szitka

Szia! Igy van,a tojásfehérje megmarad. Azt félreteheted,lefagyaszthatod,habcsóknak,máznak vagy akárminek felhasználhatod :) Én lefagyasztom egyenként,és mézeskalács diszitéséhez használom el. Üdv,Kriszta

Törölt felhasználó

Kedves Szitka, ez valami isteni! :D Ha lehetne, törvényben köteleznék mindenkit az elkészítésére. :D A mi ízlésünknek megfelel?en a cukorszirup harmada pont elég volt a tésztára. Nekem tökéletes lett mindkét krém. Hátha segítség valakinek: a sárgát célszer? a kézi mixer habver?jével átkeverni, miel?tt beletennénk a tejszínhabot. A tetejére kerül?t pedig jó alaposan le kell h?teni, és akkor simán felver?dik. Persze egy kis habfixálóval még rá lehet segíteni. Nagyon köszönöm a receptet. :)

Szitka

Kedves Labagida :) Köszönöm :) És köszönöm a segitséget is :)

mamuka

Fontos a cukorszirup használata?

Szitka

Igen,báris szerintem...A piskótát szaftossá teszi...Van akinek sok a szirup mennyisége,de természetesen lehet csökkenteni... :)

Törölt felhasználó

Ez mennyeinek t?nik, mentve és kipróbálom:)

Szitka

Érdemes :)

Törölt felhasználó

Szia 6db mars csokit beleraktál?

Szitka

Igen,beleraktam.De birsz változtatni,tehetsz bele kevesebbet is...Nekünk igy extra finom lett :)

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek