r
Nosalty Logó

Csokoládés-vaníliás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csokoládés-vaníliás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A szórához

Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A szórához

Összesen 4081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A szórához

Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    245.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 4081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 505 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szórához

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat a cukorral krémesre kavarjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a mandulával és a kikapart vaníliával. A lisztes keveréket apránként a vajhoz keverjük, és sima tésztává dolgozzuk.
  3. A csokoládét durvára reszeljük, és a tésztához gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztából kb. 4 cm átmérőjű rudat sodrunk, ebből 1 cm vastag szeletkéket vágunk.
  5. Minden darabkát a tenyerünk között kissé megsodrunk, majd kiflibe hajlítunk.
  6. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  7. Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világos barnára sütjük.
  8. A szóráshoz a porcukrot összevegyítjük a vanílias cukorral. A még meleg kifliket megszórjuk a vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22371
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rögtön sütés után a kiflik nagyon omlósak, törékenyek, ezért hagyjuk a tepsibe kihűlni. Ebből az adagból kb. 60 db kifli lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A szórához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!