Csokoládés trüffelkocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Flóra

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
7g tojás9 kcal
-
3 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
39 kcal
-
4g tej2 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
38g habtejszín110 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
6g tejcsokoládé33 kcal
Összesen
401
Kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
23 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
35g napraforgó olaj309 kcal
-
35g tej20 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
Összesen
3203
Kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
6.6g tojás8 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
8.4g cukor33 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
36g habtejszín105 kcal
-
24g étcsokoládé131 kcal
-
6g tejcsokoládé32 kcal
Összesen
384
Kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
401
Kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 212.5 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2994.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 1247 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.4 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 239.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 948 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
3203
Kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
384
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
70 g cukor
-
35 ml napraforgó olaj
-
35 ml tej
-
75 g finomliszt
-
0.3 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 dl habtejszín
-
200 g étcsokoládé
-
50 g tejcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A habtejszínt a csokival addig melegítjük, amíg a csoki elolvad benne. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A tojást szétválasztjuk.
- A tojássárgáját, 50 g cukrot, a kakaóport, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 g cukorral, majd a tésztához keverjük.
- A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A negyedrészt kisebb darabokra törjük.
- A krémet kemény habbá verjük, belekeverjük a piskótát, és a tésztára simítjuk. Kakaóporral megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 21x21
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1999
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 167027
- Feltöltés dátuma: 2012. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Flóra
318 recept
Egy cukrászdában ettem ilyet, majd otthon reprodukáltam.
Hozzászólások (23)
Nekem tetszik!
Köszi!:)
Szia! Két kérdésem lenne: 1. Mennyire édes a krém? A habtejszín gondolom eléggé, de megy hozzá a 20 dkg keser? csoki... 2. Milyen habtejszínt használtál? Meggle,vagy Hulala esetleg? Köszi el?re is! Edina
Szia Edina! Szerintem nagyon édes és tömény, még így is.:) Hulalát használtam, de a lényeg, hogy cukrászhab legyen, mert akkor lehet jól felverni, hogy ilyen magas legyen a hab. Üdv: Flóra
Szuper, Köszi szépen!
Gyönyör? ez a süti! Gratula hozzá, biztos kipróbálom!!!!!!!!!!
Köszönöm! Remélem ízleni fog!:)
Jaj nagyon szép!Meg tudom,h nagyon finom is!Csak mert szoktam hasonlót gyártan.Imádom!
Köszi! Valóban finom:))
Fúúú, hát ez tényleg gyönyör?!! Én is imádom az ilyen "sokkrémes, kevéspiskótás" tüneményeket... :):):) Biztos el fog készülni!
Köszönöm:) Kíváncsian várom a beszámolót, hogy sikerül!
Szia!! Biztosan jó a tésztának megadott mennyiség??? Szerintem az nagyon kicsi...
Tudom, hogy kevésnek hangzik, de tuti jó, mert a süt?portól feljön, és direkt azt szerettem volna elérni, hogy a tészta ne legyen túl sok, hanem a krém legyen benne magas. És figyelj arra, hogy 21x21 cm-es tepsiben kell sütni. Egyébként ebb?l a receptb?l alakítottam át a tésztát: http://florakonyha.blogspot.hu/2012/01/csokis-marcipanos-torta.html Ez ennek a kétszerese, 18 centis tortaformában, és itt is látszik, hogy nagyon feljött.
Szia Flóra!Lenne egy kérdésem:ha egy normál sziv alakú tortaformában szeretném megsütni,akkor hogy alakuljon a tészta mennyisége?Kislányom szülinapjára szeretném,mert imádja ezt a fajta krémes sütit,de mégis kellene torta alakjának lenni....szerinted túl sok lesz bele a tészta?Csökkentsem vagy se?Köszi:Kriszta
Szia Kriszta! Szerintem ne csökkentsd a tészta mennyiségét, ez 21x21 centis tepsiben készült, szóval annál nem sokkal kisebb, s?t, lehet, hogy kicsivel nagyobb is. Kár, hogy a szívnek nem lehet olyan könnyen kiszámítani a területét.:)
Köszi,akkor marad az eredeti mennyiség,remélem jó lesz!
Szia! Ez a süti egy csoda! Isteni finom:) Köszönjük a receptet! Üdvözlettel: Adri
Nagyon finom lehet...egy kérdés,lehet ezt fehér csokival is késziteni?
Ki lehet próbálni, de szerintem jóval töményebb íze lesz, hisz a fehér csoki önmagában nagyon édes.. De attól még finomnak biztosan finom.:)
A krém már a h?t?ben van, de olyan kemény lett, mint a k?, ebb?l hogyan fogok holnap habot verni? Ennek ilyennek kell lennie? Nagyon kíváncsi vagyok mi sül ki bel?le...
Szia! Hogy sikerült a süti?Szeretném én is elkészíteni ,nem tudom neki álljak -e... :D
Szia! Igen, sikerült, bár nagyon kételkedtem benne, mert nagyon kemény lett a krém a h?t?ben, de jó er?s a robotgépem, sikerült nagyon szép krémet keverni bel?le és nagyon finom is lett, kinézetre is olyan, mint itt a képen. Én biztos el fogom még többször készíteni, de magam részér?l kevesebb csokival, a páromnak viszont így ízlett nagyon. Bennem felvet?dött a kérdés, hogy vajon igazi tejszínnel is m?ködne-e, de az el?z? kérdésemre se kaptam választ, úgyhogy lehet kikísérletezem azzal is... Jó sütögetést, én csak ajánlani tudom a receptet.
Szia! Mostanában nem voltam itt a NoSaltyn, azért nem válaszoltam. Örülök, hogy végül sikerült, keménynek kell lennie a habnak, utána simán felver?dik. Még sima tejszínnel nem próbáltam, azért készítettem növényivel (mert ezek a cukrász tejszínek növényi tejszínek), mert az állati kevésbé tartja meg ezt az állagot, hogy ilyen szépen megmarad a tésztán. De kísérletezni lehet vele, esetleg arányaiban máshogy, stb. Az állati tejszín tényleg jobb...:)
Szeretném kérdezni,hogy mi az a cukrászhab?sima, cukrozott tejszínhab? Csudaszép a süti!
Lehet kapni dobozos m?tejszínt vagyis cukrászhabot: Hullala, Habmester stb. A nagyobb bevásárló központokban több félét lehet kapni ott ahol a tartós tej is van. Nagyon jó a tartása csak a szájra tapad evéskor.
Az a lényeg, hogy növényi tejszín legyen, az könnyebben lesz ilyen állagú, mint a képen látható. Minden boltban lehet kapni (legalábbis a szupermarketekben tuti).
Kedves Flóra, nagyon köszönöm a receptet! Én raktam bele egy kis rum aromát is, és elmondatom saját és családom nevében is, hogy ISTENI lett! Fahééj
Kedves, Fahééj, örülök, hogy ennyire ízlett!:) Üdv: Flóra
Kedves Flóra! ezt a sütit egy szóval tudnám jellemezni : MENNYEI. Nagyon finom. Vendégeknek készítettem el -kicsit féltem is t?le-de nagy sikert arattam vele. Én is raktam bele rumot,úgy ahogy Fahéj írta,és szuper finom volt. Szombatra lett kész,vasárnap estére már 1 darab se maradt!(csak 4-en ettük) Köszönöm,hogy megosztottad velünk..Azt hiszem ezt gyakran elfogom készíteni... Szép Napot Adri!
Kedves Adri! Örülök, hogy ennyire ízlett nektek is!:) Szép napot: Flóra
Szio, en egyszer truffel tortaval probalkoztam (volna), ehhez nagyon hasonlo kremmel. Ahogy elkezdtem elektromos habverovel verni, rettento kemeny lett, szinte vajas kb. 5 masodpercen belul. Pedig nalam sokkal tobb volt a tejszin arany, kb. 450ml 150g csokihoz. A tied hogy lett ilyen csodas habos?
Nekem nem ugrott össze ennyire hamar, persze figyelni kell a krémet, miközben habbá verem, mert könnyen kicsapódik a tejszín.
használj kézi habver?t.... akkor követhet? a folyamat. Sok esetben nem jó a gép keverés.. pl ha pudingot akarsz vajkrémmel keverni, azt sem jó géppel
Kedves Flóra, hogy érted a 6. pontban, hogy belekeverjük a piskótát? Milyen piskótát?
"A tészta háromnegyedét egy süt?papírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy süt?papírral bélelt tepsiben, el?melegített süt?ben..." az 1/4 rész piskótát
Köszönöm! Valamiért mindenképpen babapiskótára gondoltam, pedig azt nem mondta senki... :)