Nosalty Logó

Csokoládés trüffelkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Csokoládés trüffelkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 401 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3203 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 401 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    212.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2994.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.4 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 3203 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A habtejszínt a csokival addig melegítjük, amíg a csoki elolvad benne. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A tojást szétválasztjuk.
  3. A tojássárgáját, 50 g cukrot, a kakaóport, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 g cukorral, majd a tésztához keverjük.
  5. A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A negyedrészt kisebb darabokra törjük.
  6. A krémet kemény habbá verjük, belekeverjük a piskótát, és a tésztára simítjuk. Kakaóporral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x21
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 157196
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy cukrászdában ettem ilyet, majd otthon reprodukáltam.

Hozzászólások

makutyi

Nekem tetszik!

Flóra

Köszi!:)

Törölt felhasználó

Szia! Két kérdésem lenne: 1. Mennyire édes a krém? A habtejszín gondolom eléggé, de megy hozzá a 20 dkg keser? csoki... 2. Milyen habtejszínt használtál? Meggle,vagy Hulala esetleg? Köszi el?re is! Edina

Flóra

Szia Edina! Szerintem nagyon édes és tömény, még így is.:) Hulalát használtam, de a lényeg, hogy cukrászhab legyen, mert akkor lehet jól felverni, hogy ilyen magas legyen a hab. Üdv: Flóra

Törölt felhasználó

Szuper, Köszi szépen!

Törölt felhasználó

Gyönyör? ez a süti! Gratula hozzá, biztos kipróbálom!!!!!!!!!!

Flóra

Köszönöm! Remélem ízleni fog!:)

Törölt felhasználó

Jaj nagyon szép!Meg tudom,h nagyon finom is!Csak mert szoktam hasonlót gyártan.Imádom!

Flóra

Köszi! Valóban finom:))

Sütőtök89

Fúúú, hát ez tényleg gyönyör?!! Én is imádom az ilyen "sokkrémes, kevéspiskótás" tüneményeket... :):):) Biztos el fog készülni!

Flóra

Köszönöm:) Kíváncsian várom a beszámolót, hogy sikerül!

klarim

Szia!! Biztosan jó a tésztának megadott mennyiség??? Szerintem az nagyon kicsi...

Flóra

Tudom, hogy kevésnek hangzik, de tuti jó, mert a süt?portól feljön, és direkt azt szerettem volna elérni, hogy a tészta ne legyen túl sok, hanem a krém legyen benne magas. És figyelj arra, hogy 21x21 cm-es tepsiben kell sütni. Egyébként ebb?l a receptb?l alakítottam át a tésztát: http://florakonyha.blogspot.hu/2012/01/csokis-marcipanos-torta.html Ez ennek a kétszerese, 18 centis tortaformában, és itt is látszik, hogy nagyon feljött.

Törölt felhasználó

Szia Flóra!Lenne egy kérdésem:ha egy normál sziv alakú tortaformában szeretném megsütni,akkor hogy alakuljon a tészta mennyisége?Kislányom szülinapjára szeretném,mert imádja ezt a fajta krémes sütit,de mégis kellene torta alakjának lenni....szerinted túl sok lesz bele a tészta?Csökkentsem vagy se?Köszi:Kriszta

Flóra

Szia Kriszta! Szerintem ne csökkentsd a tészta mennyiségét, ez 21x21 centis tepsiben készült, szóval annál nem sokkal kisebb, s?t, lehet, hogy kicsivel nagyobb is. Kár, hogy a szívnek nem lehet olyan könnyen kiszámítani a területét.:)

Törölt felhasználó

Köszi,akkor marad az eredeti mennyiség,remélem jó lesz!

Törölt felhasználó

Szia! Ez a süti egy csoda! Isteni finom:) Köszönjük a receptet! Üdvözlettel: Adri

Törölt felhasználó

Nagyon finom lehet...egy kérdés,lehet ezt fehér csokival is késziteni?

Flóra

Ki lehet próbálni, de szerintem jóval töményebb íze lesz, hisz a fehér csoki önmagában nagyon édes.. De attól még finomnak biztosan finom.:)

Törölt felhasználó

A krém már a h?t?ben van, de olyan kemény lett, mint a k?, ebb?l hogyan fogok holnap habot verni? Ennek ilyennek kell lennie? Nagyon kíváncsi vagyok mi sül ki bel?le...

Törölt felhasználó

Szia! Hogy sikerült a süti?Szeretném én is elkészíteni ,nem tudom neki álljak -e... :D

Törölt felhasználó

Szia! Igen, sikerült, bár nagyon kételkedtem benne, mert nagyon kemény lett a krém a h?t?ben, de jó er?s a robotgépem, sikerült nagyon szép krémet keverni bel?le és nagyon finom is lett, kinézetre is olyan, mint itt a képen. Én biztos el fogom még többször készíteni, de magam részér?l kevesebb csokival, a páromnak viszont így ízlett nagyon. Bennem felvet?dött a kérdés, hogy vajon igazi tejszínnel is m?ködne-e, de az el?z? kérdésemre se kaptam választ, úgyhogy lehet kikísérletezem azzal is... Jó sütögetést, én csak ajánlani tudom a receptet.

Flóra

Szia! Mostanában nem voltam itt a NoSaltyn, azért nem válaszoltam. Örülök, hogy végül sikerült, keménynek kell lennie a habnak, utána simán felver?dik. Még sima tejszínnel nem próbáltam, azért készítettem növényivel (mert ezek a cukrász tejszínek növényi tejszínek), mert az állati kevésbé tartja meg ezt az állagot, hogy ilyen szépen megmarad a tésztán. De kísérletezni lehet vele, esetleg arányaiban máshogy, stb. Az állati tejszín tényleg jobb...:)

crucca

Szeretném kérdezni,hogy mi az a cukrászhab?sima, cukrozott tejszínhab? Csudaszép a süti!

mamec

Lehet kapni dobozos m?tejszínt vagyis cukrászhabot: Hullala, Habmester stb. A nagyobb bevásárló központokban több félét lehet kapni ott ahol a tartós tej is van. Nagyon jó a tartása csak a szájra tapad evéskor.

Flóra

Az a lényeg, hogy növényi tejszín legyen, az könnyebben lesz ilyen állagú, mint a képen látható. Minden boltban lehet kapni (legalábbis a szupermarketekben tuti).

Törölt felhasználó

Kedves Flóra, nagyon köszönöm a receptet! Én raktam bele egy kis rum aromát is, és elmondatom saját és családom nevében is, hogy ISTENI lett! Fahééj

Flóra

Kedves, Fahééj, örülök, hogy ennyire ízlett!:) Üdv: Flóra

Sonce

Kedves Flóra! ezt a sütit egy szóval tudnám jellemezni : MENNYEI. Nagyon finom. Vendégeknek készítettem el -kicsit féltem is t?le-de nagy sikert arattam vele. Én is raktam bele rumot,úgy ahogy Fahéj írta,és szuper finom volt. Szombatra lett kész,vasárnap estére már 1 darab se maradt!(csak 4-en ettük) Köszönöm,hogy megosztottad velünk..Azt hiszem ezt gyakran elfogom készíteni... Szép Napot Adri!

Flóra

Kedves Adri! Örülök, hogy ennyire ízlett nektek is!:) Szép napot: Flóra

Boribon

Szio, en egyszer truffel tortaval probalkoztam (volna), ehhez nagyon hasonlo kremmel. Ahogy elkezdtem elektromos habverovel verni, rettento kemeny lett, szinte vajas kb. 5 masodpercen belul. Pedig nalam sokkal tobb volt a tejszin arany, kb. 450ml 150g csokihoz. A tied hogy lett ilyen csodas habos?

Flóra

Nekem nem ugrott össze ennyire hamar, persze figyelni kell a krémet, miközben habbá verem, mert könnyen kicsapódik a tejszín.

lilibe

használj kézi habver?t.... akkor követhet? a folyamat. Sok esetben nem jó a gép keverés.. pl ha pudingot akarsz vajkrémmel keverni, azt sem jó géppel

Helgazs

Kedves Flóra, hogy érted a 6. pontban, hogy belekeverjük a piskótát? Milyen piskótát?

Berkes Gyöngyi

"A tészta háromnegyedét egy süt?papírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy süt?papírral bélelt tepsiben, el?melegített süt?ben..." az 1/4 rész piskótát

Helgazs

Köszönöm! Valamiért mindenképpen babapiskótára gondoltam, pedig azt nem mondta senki... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek