Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Folyós közepű csokoládé

Folyós közepű csokoládé
Folyós közepű csokoládé
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi nincs jobb, mint egy remek és gyorsan elkészíthető csokoládés finomság. Ráadásul ami teljes mértékben csokoládés.
Ilyen ez a desszert is, a hűvösebb napokra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Porcukorral és/vagy fagyival tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk, majd elzárjuk a tüzet, de még a gőz fölött belekeverjük a cukrot is a masszába.
  2. Ezután elkeverjük benne a tojásokat és a lisztet, s folyékony, de sűrű masszává keverjük.
  3. Kivajazott muffinformákba öntjük, és előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütjük. (Az én formám fele olyan mély volt, mint a muffinforma, s kb 4 perc alatt készült el.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 825
elküldve: 14
receptkönyvben: 337
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Sformatini di cioccolato, nagyon csokis finomság, csupa csoki süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RozmaringandCsokoládé
Rozmaring&Csokoládé / RozmaringandCsokoládé Sun, 2012-11-25 22:26

Kedves paczan és szilvus67, Először is elnézést, paczan értesítője nem érkezett meg, eddig még ezt az üzentet nem láttam.
A lényeg, ez a sütemény nem úgy működik, mint a muffin, nem magasodik meg - nincs benne olyan összetevő, amiért így kellene viselkednie -, kb. 1 mm az, amit a meleg hatására "megnő", de az elmúlik, amint kikerül a sütőből. Ennek a sütinek az a lényege, hogy a külseje egy vékony, vastagabb réteg lesz, a belseje pedig folyékony, mint abban az állapotban, amikor a formába önti az ember.
Ezért, ha a muffin formát bő 3/4-ig töltitek, nem lesz semmi probléma, de szerintem úgy nagyon-nagyon tömény lesz. Én egy olyan formába öntöttem, aminek a mélysége kb. fele olyan, mint a muffin formáké, s így egy darabbal bőven jól lakott mindenki. Szerintem elég, ha csak félig öntitek a muffin formát.

szilvus67
szilvus67 Sun, 2012-11-25 21:06

Jó kérdés Paczan, engem is érdekelne .Egyébként nagyon finomnak tűnik és nem is bonyolult:)

paczan
paczan Fri, 2012-10-05 14:13

Nagyon tetszetős süti, bevetem a hétvégén.
Köszönöm a receptet!
Hány darab muffin lesz belőle? Ez fontos, nehogy túl lapos legyen.

628
étcsokoládé 25 dkg
vaj 17.5 dkg
tojás 5 db
finomliszt 8 dkg
porcukor 13 dkg