Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos márványtorta

Joghurtos márványtorta
Joghurtos márványtorta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető és nagyon egyszerű recept, a süti pedig puha és omlós. Eperrel vagy házi málnalekvárral a legfinomabb. 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Én bio málnalekvárral tálalom, mivel sajnos nincs saját házi. De lehet meggy, áfonya, eper vagy friss gyümölcsök nyáron.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Addig habosra keverjük a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Belekeverjük a joghurtot.
  3. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, és adagonként belekeverjük a masszába.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába.
  5. A tészta 1/3 részét összekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokival. A világos tésztát és a csokis tésztát elosztjuk egy kivajazott tepsiben, és villával vagy késsel márványos mintát rajzolunk bele ("s" alakban mozogva). Ne csináljuk sokat, mert összekeveredik a két tészta.
  6. 35-40 percig süssük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 629
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pastuhova

Mióta szakács: 2014.02.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

márványos süti, joghurtos-csokis márványos süti, joghurtos-csokis kevert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304
margarin 110 g
barna cukor 1 bögre
joghurt 125 g
vaníliás cukor 1 teáskanál
sütőpor 1.5 teáskanál
finomliszt 1.5 bögre
tojásfehérje 4 db
étcsokoládé 70 g