r
Nosalty Logó

Joghurtos márványtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pastuhova
Joghurtos márványtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3042 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    879 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 3042 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Addig habosra keverjük a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Belekeverjük a joghurtot.
  3. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, és adagonként belekeverjük a masszába.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába.
  5. A tészta 1/3 részét összekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokival. A világos tésztát és a csokis tésztát elosztjuk egy kivajazott tepsiben, és villával vagy késsel márványos mintát rajzolunk bele ("s" alakban mozogva). Ne csináljuk sokat, mert összekeveredik a két tészta.
  6. 35-40 percig süssük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4180
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Ajánló

Én bio málnalekvárral tálalom, mivel sajnos nincs saját házi. De lehet meggy, áfonya, eper vagy friss gyümölcsök nyáron.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos márványtorta
Pastuhova 5 recept

Gyorsan elkészíthető és nagyon egyszerű recept, a süti pedig puha és omlós. Eperrel vagy házi málnalekvárral a legfinomabb. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!