r
Nosalty Logó

Olvadós csokoládés desszert

Petra
Olvadós csokoládés desszert
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

577
Kalória
6.2g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
47.7g
Zsír
23.4g
Víz
290.5g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
26.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 2313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 2313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 511 kcal

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a fűszerpaprikát és állni hagyjuk 20 percig.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét.
  3. A tojásokat a cukorral együtt robotgéppel fehéredésig keverjük.
  4. A cukros tojáshoz keverjük az olvasztott csokit és a paprikás vajat.
  5. 4 db (7 cm átmérőjű) szuflés tálkát alaposan kivajazunk, és igazságosan elosztjuk bennük a masszát.
  6. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben pontosan 8 percig sütjük.
  7. 10 percig állni hagyjuk, majd tányérokra borítjuk, karamell mártást vonalazunk köré és azonnal megesszük :-).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 8 p

Van már az oldalon egy csokoládé fondant recept, Húsosfazék készítésében, Gordon Ramsay alapján. Én a Bűvös Szakács útmutatásait követtem: ebbe a verzióba egyáltalán nem kerül liszt, viszont (talán sokak számára meghökkentő módon) van benne fűszerpaprika. Ha valakinek ez túl meredek lenne, el is lehet hagyni, nekem direkt nagyon tetszett így. (A fotón ugyan pont a lényeg nem látszik, de higyjétek el, olvadós a közepe, nagyon is! Egyébként ennek az édességnek a készítésekor különösen fontos a pontos sütési hőmérséklet, ezért sütőhőmérő használata erősen javasolt.)  

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek