Kakaós csiga 5. (kenyérsütőben dagasztva)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
50g tej28 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A töltelékhez
-
4g cukor15 kcal
-
14 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
9 kcal
Összesen
651
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
400g tej224 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
8g citromlé2 kcal
A töltelékhez
-
30g cukor116 kcal
-
114 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
71 kcal
Összesen
5198
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
57.5g finomliszt209 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
23g tej13 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
A töltelékhez
-
1.7g cukor7 kcal
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
299
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
651
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.5 g
Zsír
-
Összesen 123.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6529.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 366 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 497 mg
-
Foszfor 1712 mg
-
Nátrium 3188 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 888.9 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 204.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 694 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
5198
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
299
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
4 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk szódabikarbóna
-
3 ek cukor
-
1 teáskanál só
-
1 ek citromlé
A töltelékhez
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A kenyérsütőgépbe öntjük a tejet, az olajat.
- Beletördeljük az élesztőt, beleütjük a tojást. Beletesszük a cukrot.
- 2 -es programon elindítjuk a gépet.
- Beleöntjük a lisztet és a többi hozzávalót.
- Fakanállal segítünk a gépnek összekeverni a tésztát.
- Ha lefutott a dagasztó program, kikapcsoljuk a programot, és még egyszer újra dagasztatjuk.
- Kikapcsoljuk a dagasztás után a gépet, és hagyjuk a tésztát a gépben megkelni.
- Ha a tészta kikel a gépből, kiöntjük lisztezett deszkára.
- 1 cm vastagra nyújtjuk.
- Megszórjuk cukorral, és meghintjük kakaóporral.
- Feltekerjük, és a rudat kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
- A tepsit kiolajozzuk, és egymástól helyet hagyva a tepsibe rakjuk a csigákat. Sütés közben nőni fognak.
- A tepsit betesszük a sütőbe, és begyújtjuk a sütőt.
- 180 fokon sütjük, míg kicsit meg nem pirulnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 51940
- Feltöltés dátuma: 2010. február 02.
Ajánló
A tésztából bármilyen kelt tészta alapú sütit készíthetünk. Kalácsot, buktát, bugyrot, brióst. Mindegyik finom lesz belőle. Töltelék és fantázia kérdése, mit sütünk belőle. Forró kakaóval, tejeskávéval kitűnő reggeli.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Nagyon szeretjük reggelire a frissen sütött süteményeket. Ezt a receptet akár este meg lehet kevertetni a géppel. Hűtőszekrénybe szoktam tenni nagy, fedeles műanyag dobozban. Nem kell az élesztőre várni, ez egy olyan recept, ami hideg helyen is gyönyörűen megkel. Reggel csak kinyújtom, összetekerem, és már megy is a sütőbe. Amíg sül, kicsit visszabújok még lapítani egyet. Kb 30 perc alatt megsül, és a reggeli mellé ott a frissen sült, meleg kakaós csiga.
Hozzászólások (22)
Szia, Nagyon sok lesz belole?
Elég sok lesz bel?le két gáztepsi mennyiség. Ha nem akarsz sokat fele mennyiséggel készítsd el.Marika
Feléb?l csináltam és isteni lett :)
Gratulálok!
Picit kiszáradt a tészta, valamit elrontottam volna?
Próbáld meg legközelebb kicsit el?bb kivenni a süt?b?l. Minden süt? másképp süt, lehet hogy az volt a baj. A következ? biztos jobban sikerül.
Nagyon jó lett! Az els? adagot hagytam kelni, és utána dugtam süt?be - az jobb lett, mint ami a süt?ben melegedett és sült...
Szia! Csak azt szeretném kérdezni, hogy az baj szerinted, ha nem kétszer dagasztom, hanem csak egyszer? Nekem a kenyérsüt?mön 1,5 óra a kelesztés és a dagasztás egyben. Szerinted jó ez program, vagy megkeressem rajta, hogy hogy lehet csak dagasztani?!
Szia Edina! Az enyémen sincs külön dagasztó program.Elszoktam indítani, és amikor össze dagaszt, akkor megállítom, és elindítom újra.Én a kettes programot szoktam használni.Ha kétszer dagasztatod finomabb lesz a tészta állaga.A programot meg lehet állítani, ha a stop gombot kicsit hosszan nyomod meg.Kicsit figyelni kell rá, hogy ne menjen tovább. Ha kikapcsolod nyugodtan hagyd benn a gépben. A fütt?szál a dagasztás alatt is meglangyosodik, és az pont elég a tésztának a megkeléshez. Addig szoktam benn hagyni amíg jól kiemelkedik az edényb?l.Marika
Köszönöm a választ! Megcsináltam, és nagyon finom lett!!!!
Most sült meg a kakaós csiga nagyon finom lett, egyszer?en tökéletes. Annyira egyszer? volt elkészíteni, és mégis tökéletes az eredmény.
Gratulálok! Csak jó recept kérdése a végeredmény!
Szia! Na meg a pontos recept leírásnak :P A napokban kisérletezek vele. Szerintem ez még nekem is fog menni fiú létemre :D
Szia! Na már eszem a kakaóscsigát, nagyon finom lett, csak 1 a bajom , hogy tulságosan poros lett a töltelék.. Valahogy nem olvadt szépen bele .. Raktam sima kakaót, Nesquikot és cukrot... És igy naturba eléggé érezni a keser? kakaó ízét.. Hogyan érhetem el, hogy beleolvadjon rendesen, és jó ragacsos puha legyen mint a boltban? :) Ötleteket várok mindenkit?l ! El?re is köszi :)
Egy kevéske víz, vagy tej, picit több cukor esetleg? Üdv: Mrs Smith
Most borítottam mindent a kenyérsüt?be,már másodszor készítem.El?ször fél adagot csináltam,nem ajánlom senkinek,bármilyen kicsi is a család.Az egész adag is simán elfogy!
Nekem is simán elfogy mindíg!
Köszi szépen receptet! Én nem kenyérsüt?ben csináltam, mert nekem nincs, de ennek ellenére nagyon jó lett. Kipróbáltam ezt a tésztát sósan is (pizzás csiga lett bel?le) és annak még nagyobb sikere lett mint a kakaós csigának.
Ebb?l a receptb?l bármilyen kelt tészta alapú sütit süthetsz. Lehet az bukta, kalács, stangli, bugyor... Én nyaranta paráson még kürt?skalácsot is szoktam bel?le sütni.Üdv Marika
Én a tölteléket úgy szoktam csinálni, hogy kikeverem a kakaót a cukorral és kb.tíz dk. vajjal, úgy kenem meg a tésztát. így nem lesz olyan száraz. azonkívül a sülés vége el?tt öt-tíz perccel meg szoktam öntözni meleg cukros tejjel, azt beissza a tészta, és finom puha lesz még másnap is. Sok sikert:Éva
Szia! Kipróbáltam, tényleg bármit lehet bel?le készíteni és nagyon finom... A más fél éves kislányomnak a kakaós csiga lett a kedvence :) Köszi a receptet...
Köszönöm, nagyon fini lett a süti! Ma is megcsinálom, isteni reggelire!
szia A kenyérsüt?nél a 2 program az melyik? Szerintem nekem más típusú gépem van, nálam az a sima gyors kenyér program. köszönöm
Szia Varjut! Valószín?leg nem ugyanaz a program fut nálad másodiknak mint nálam.Ez egy 2óra 20 perces kenyérsüt? mód. Az a lényege, hogy jól dagasztasd ki a tésztát. Én az els? dagasztás- kelesztés -dagasztás programig szoktam engedni a gépet és akkor kikapcsolom. Benne hagyom a tésztát addig amíg megkel, és utána formázom annak függvényében mi készül aznap bel?le.Üdv Marika