r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 5. (kenyérsütőben dagasztva)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós csiga 5. (kenyérsütőben dagasztva)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5198 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 299 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6529.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    3188 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    888.9 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 5198 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyérsütőgépbe öntjük a tejet, az olajat.
  2. Beletördeljük az élesztőt, beleütjük a tojást. Beletesszük a cukrot.
  3. 2 -es programon elindítjuk a gépet.
  4. Beleöntjük a lisztet és a többi hozzávalót.
  5. Fakanállal segítünk a gépnek összekeverni a tésztát.
  6. Ha lefutott a dagasztó program, kikapcsoljuk a programot, és még egyszer újra dagasztatjuk.
  7. Kikapcsoljuk a dagasztás után a gépet, és hagyjuk a tésztát a gépben megkelni.
  8. Ha a tészta kikel a gépből, kiöntjük lisztezett deszkára.
  9. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  10. Megszórjuk cukorral, és meghintjük kakaóporral.
  11. Feltekerjük, és a rudat kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
  12. A tepsit kiolajozzuk, és egymástól helyet hagyva a tepsibe rakjuk a csigákat. Sütés közben nőni fognak.
  13. A tepsit betesszük a sütőbe, és begyújtjuk a sütőt.
  14. 180 fokon sütjük, míg kicsit meg nem pirulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 51940
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 02.

Ajánló

A tésztából bármilyen kelt tészta alapú sütit készíthetünk. Kalácsot, buktát, bugyrot, brióst. Mindegyik finom lesz belőle. Töltelék és fantázia kérdése, mit sütünk belőle. Forró kakaóval, tejeskávéval kitűnő reggeli.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük reggelire a frissen sütött süteményeket. Ezt a receptet akár este meg lehet kevertetni a géppel. Hűtőszekrénybe szoktam tenni nagy, fedeles műanyag dobozban. Nem kell az élesztőre várni, ez egy olyan recept, ami hideg helyen is gyönyörűen megkel. Reggel csak kinyújtom, összetekerem, és már megy is a sütőbe. Amíg sül, kicsit visszabújok még lapítani egyet. Kb 30 perc alatt megsül, és a reggeli mellé ott a frissen sült, meleg kakaós csiga.  

Hozzászólások (22)

Törölt felhasználó

Szia, Nagyon sok lesz belole?

Törölt felhasználó

Elég sok lesz bel?le két gáztepsi mennyiség. Ha nem akarsz sokat fele mennyiséggel készítsd el.Marika

Törölt felhasználó

Feléb?l csináltam és isteni lett :)

Törölt felhasználó

Gratulálok!

Törölt felhasználó

Picit kiszáradt a tészta, valamit elrontottam volna?

Törölt felhasználó

Próbáld meg legközelebb kicsit el?bb kivenni a süt?b?l. Minden süt? másképp süt, lehet hogy az volt a baj. A következ? biztos jobban sikerül.

Törölt felhasználó

Nagyon jó lett! Az els? adagot hagytam kelni, és utána dugtam süt?be - az jobb lett, mint ami a süt?ben melegedett és sült...

Törölt felhasználó

Szia! Csak azt szeretném kérdezni, hogy az baj szerinted, ha nem kétszer dagasztom, hanem csak egyszer? Nekem a kenyérsüt?mön 1,5 óra a kelesztés és a dagasztás egyben. Szerinted jó ez program, vagy megkeressem rajta, hogy hogy lehet csak dagasztani?!

Törölt felhasználó

Szia Edina! Az enyémen sincs külön dagasztó program.Elszoktam indítani, és amikor össze dagaszt, akkor megállítom, és elindítom újra.Én a kettes programot szoktam használni.Ha kétszer dagasztatod finomabb lesz a tészta állaga.A programot meg lehet állítani, ha a stop gombot kicsit hosszan nyomod meg.Kicsit figyelni kell rá, hogy ne menjen tovább. Ha kikapcsolod nyugodtan hagyd benn a gépben. A fütt?szál a dagasztás alatt is meglangyosodik, és az pont elég a tésztának a megkeléshez. Addig szoktam benn hagyni amíg jól kiemelkedik az edényb?l.Marika

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ! Megcsináltam, és nagyon finom lett!!!!

Törölt felhasználó

Most sült meg a kakaós csiga nagyon finom lett, egyszer?en tökéletes. Annyira egyszer? volt elkészíteni, és mégis tökéletes az eredmény.

Törölt felhasználó

Gratulálok! Csak jó recept kérdése a végeredmény!

Törölt felhasználó

Szia! Na meg a pontos recept leírásnak :P A napokban kisérletezek vele. Szerintem ez még nekem is fog menni fiú létemre :D

Törölt felhasználó

Szia! Na már eszem a kakaóscsigát, nagyon finom lett, csak 1 a bajom , hogy tulságosan poros lett a töltelék.. Valahogy nem olvadt szépen bele .. Raktam sima kakaót, Nesquikot és cukrot... És igy naturba eléggé érezni a keser? kakaó ízét.. Hogyan érhetem el, hogy beleolvadjon rendesen, és jó ragacsos puha legyen mint a boltban? :) Ötleteket várok mindenkit?l ! El?re is köszi :)

Törölt felhasználó

Egy kevéske víz, vagy tej, picit több cukor esetleg? Üdv: Mrs Smith

Hajnal80

Most borítottam mindent a kenyérsüt?be,már másodszor készítem.El?ször fél adagot csináltam,nem ajánlom senkinek,bármilyen kicsi is a család.Az egész adag is simán elfogy!

Törölt felhasználó

Nekem is simán elfogy mindíg!

Ildey

Köszi szépen receptet! Én nem kenyérsüt?ben csináltam, mert nekem nincs, de ennek ellenére nagyon jó lett. Kipróbáltam ezt a tésztát sósan is (pizzás csiga lett bel?le) és annak még nagyobb sikere lett mint a kakaós csigának.

Törölt felhasználó

Ebb?l a receptb?l bármilyen kelt tészta alapú sütit süthetsz. Lehet az bukta, kalács, stangli, bugyor... Én nyaranta paráson még kürt?skalácsot is szoktam bel?le sütni.Üdv Marika

Törölt felhasználó

Én a tölteléket úgy szoktam csinálni, hogy kikeverem a kakaót a cukorral és kb.tíz dk. vajjal, úgy kenem meg a tésztát. így nem lesz olyan száraz. azonkívül a sülés vége el?tt öt-tíz perccel meg szoktam öntözni meleg cukros tejjel, azt beissza a tészta, és finom puha lesz még másnap is. Sok sikert:Éva

.Mila.

Szia! Kipróbáltam, tényleg bármit lehet bel?le készíteni és nagyon finom... A más fél éves kislányomnak a kakaós csiga lett a kedvence :) Köszi a receptet...

Törölt felhasználó

Köszönöm, nagyon fini lett a süti! Ma is megcsinálom, isteni reggelire!

varjut

szia A kenyérsüt?nél a 2 program az melyik? Szerintem nekem más típusú gépem van, nálam az a sima gyors kenyér program. köszönöm

Törölt felhasználó

Szia Varjut! Valószín?leg nem ugyanaz a program fut nálad másodiknak mint nálam.Ez egy 2óra 20 perces kenyérsüt? mód. Az a lényege, hogy jól dagasztasd ki a tésztát. Én az els? dagasztás- kelesztés -dagasztás programig szoktam engedni a gépet és akkor kikapcsolom. Benne hagyom a tésztát addig amíg megkel, és utána formázom annak függvényében mi készül aznap bel?le.Üdv Marika

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.