Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás tekercs

Szilvás tekercs
Szilvás tekercs
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyorsan elkészíthető sütemény, amit összeállítunk, éjszaka pihentetünk, és másnap megsütjük.

hozzávalók / 4 adag

a tésztához

a töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A tésztához a krémsajtot a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. Összekeverjük, a nagyon lágy tésztát hűtőszekrényben éjszaka pihentetjük.
  2. Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb 40x30 cm-es méretre nyújtjuk.
  3. Ráterítjük a a durvára vágott diót, majd a cukorral, fahéjjal összekevert szilvát.
  4. Hosszabbik oldalán feltekerjük, majd a tekercset kb 2 cm-es darabokra szeleteljük.
  5. Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsül.

a töltelékhez

  1. A diót durvára vágjuk, a szilvát összekeverjük a cukorral és fahéjjal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 256
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás csiga, diós szilvás desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

687
tönkölybúza liszt 20 dkg
krémsajt 12.5 dkg
vaj 10 dkg
cukor 7 dkg
1 tk
szilva 30 dkg
dió 8 dkg
barna cukor 3 csapott ek
fahéj 2 teáskanál