Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács

Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács
Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én egy fél adaggal csináltam meg elsőre, és kis tortaformában, ezért nőtt ennyire szépen össze a tésztám. A tészta egyébként nagyon puha, omlós, és ugyanakkor foszlós is, de vigyázzunk vele, mert ragad kissé a deszkára és a nyújtófára is.

A tölteléket ki-ki kedvére variálhatja. Vigyázzunk viszont rá, hogy ne túl folyékonyra keverjük, mert a feltekerés közben gondot okozhat..;-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

ajánlat

A diétázóknak: a porcukrot glukononnal, a cukrot xilittel, a tésztában lévő vajat yoghurtos vajjal (aminek kisebb a zsírtartalma), a töltelékben lévő lekvár diétás lekvár, a vaj pedig extra light margarin is lehet.

A laktózérzékenyeknek: a tejet laktózmentes tejjel, a vajat pedig laktózmentes vajjal lehet felváltani.

Az eredmény így is tökéletes, kisebb kalóriatartalommal és kevesebb kellemetlenséggel.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy tortaformát, vagy tegyünk bele sütőpapírt.
  2. A lisztet, a cukrot és a sütőport szitáljuk össze egy tálba, adjuk hozzá a vajat.
  3. A tejet és a tojást keverjük össze, majd öntsük hozzá a többi hozzávalóhoz. Dolgozzuk jól össze sima, puha tésztává.
  4. Liszttel szórt munkalapon gyúrjuk át kissé, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, durván 5 mm vastagra, 35 cm hosszúra és 20 cm szélesre, de ettől eltérhetünk.:-)
  5. Egy tálban keverjük össze a töltelékhez a hozzávalókat.
  6. A keveréket terítsük el a tésztán, és jó szorosan tekerjük fel, mintha csigát vagy piskótatekercset tekernénk. Hosszában vágjuk ketté a tésztát.
  7. Csavarjuk egymás köré a két szálat úgy, hogy a vágott oldala nézzen felfelé, majd tekerjük bele a tortaformába, először a forma szélén végig, és ha nem elég a hossz, akkor tovább csigavonalban.
  8. 30 percig süssük, tűpróbával ellenőrizhetjük (vigyázzunk, nehogy kiszáradjon a tészta).
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 090
elküldve: 2
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nonoo

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tekert kalács, aszalt gyümölcsös kalács tortaformában sütve, fahéjas töltelékű kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
vaj 40 g
finomliszt 250 g
porcukor 25 g
sütőpor 14 g
tojás 1 db
tej 75 ml
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 65 g
aszalt gyümölcsök 100 g
vaj 50 g
fahéj 7 g
rum 25 ml
cukor 70 g
aszalt gyümölcsök 100 g
tehéntúró 50 g
fahéj 7 g
rum 20 ml