r
Nosalty Logó

Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács

Nonoo
Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

378
Kalória
6g
Fehérje
63.5g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
26.3g
Víz
46.7g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
31.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 3025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5255.6 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    508.1 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    210.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 3025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy tortaformát, vagy tegyünk bele sütőpapírt.
  2. A lisztet, a cukrot és a sütőport szitáljuk össze egy tálba, adjuk hozzá a vajat.
  3. A tejet és a tojást keverjük össze, majd öntsük hozzá a többi hozzávalóhoz. Dolgozzuk jól össze sima, puha tésztává.
  4. Liszttel szórt munkalapon gyúrjuk át kissé, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, durván 5 mm vastagra, 35 cm hosszúra és 20 cm szélesre, de ettől eltérhetünk.:-)
  5. Egy tálban keverjük össze a töltelékhez a hozzávalókat.
  6. A keveréket terítsük el a tésztán, és jó szorosan tekerjük fel, mintha csigát vagy piskótatekercset tekernénk. Hosszában vágjuk ketté a tésztát.
  7. Csavarjuk egymás köré a két szálat úgy, hogy a vágott oldala nézzen felfelé, majd tekerjük bele a tortaformába, először a forma szélén végig, és ha nem elég a hossz, akkor tovább csigavonalban.
  8. 30 percig süssük, tűpróbával ellenőrizhetjük (vigyázzunk, nehogy kiszáradjon a tészta).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Én egy fél adaggal csináltam meg elsőre, és kis tortaformában, ezért nőtt ennyire szépen össze a tésztám. A tészta egyébként nagyon puha, omlós, és ugyanakkor foszlós is, de vigyázzunk vele, mert ragad kissé a deszkára és a nyújtófára is. A tölteléket ki-ki kedvére variálhatja. Vigyázzunk viszont rá, hogy ne túl folyékonyra keverjük, mert a feltekerés közben gondot okozhat..;-)

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...