Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Potica

Potica
Potica
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén nyáron Szlovéniában nyaraltunk, ott kaptam kedvet ennek a finom helyi kalácsnak az elkészítéséhez. A receptet angolból fordítottam, mert nem találtam használhatót. A család azóta már többször kérte, hogy süssem meg újra.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben, 1 ek. cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a puha vajjal, a többi cukorral, a tojássárgákkal, rummal, citromhéjjal, vanília kivonattal és az élesztős tejjel simára dagasztjuk.
  3. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a diós tölteléket: a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, a kuglófformát kivajazzuk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. A rövidebbik oldalán feltekerjük, s a tekercset a formába igazítjuk úgy, hogy a két vége összeérjen. (Nekem még nem sikerült éppen akkorára nyújtani, mindig hosszabb lett, így egymásra fektettem a tekercs két végét.)
  6. Körülbelül 40 percig sütjük 180 fokon, majd visszavesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyanya

Mióta szakács: 2016.07.29.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csíkos kuglóf, szlovén kalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1012
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
vaj 12 dkg
cukor 8 dkg
tojássárgája 3 db
tej 2.5 dl
rum 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál
1 csipet
dió 30 dkg
cukor 8 dkg
méz 8 dkg
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 teáskanál
tej 1 dl
tojás 2 db
vanília kivonat 1 kávéskanál