r
Nosalty Logó

Potica

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marietta
Potica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    330.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    1269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4406.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 6084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben, 1 ek. cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a puha vajjal, a többi cukorral, a tojássárgákkal, rummal, citromhéjjal, vanília kivonattal és az élesztős tejjel simára dagasztjuk.
  3. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a diós tölteléket: a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, a kuglófformát kivajazzuk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. A rövidebbik oldalán feltekerjük, s a tekercset a formába igazítjuk úgy, hogy a két vége összeérjen. (Nekem még nem sikerült éppen akkorára nyújtani, mindig hosszabb lett, így egymásra fektettem a tekercs két végét.)
  6. Körülbelül 40 percig sütjük 180 fokon, majd visszavesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2314
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Potica
Marietta 1 recept

Idén nyáron Szlovéniában nyaraltunk, ott kaptam kedvet ennek a finom helyi kalácsnak az elkészítéséhez. A receptet angolból fordítottam, mert nem találtam használhatót. A család azóta már többször kérte, hogy süssem meg újra.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek