r
Nosalty Logó

Csokoládés-kávés-krémsajtos torta

Glaser
Csokoládés-kávés-krémsajtos torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

583
Kalória
7.1g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
39.7g
Zsír
35.3g
Víz
105.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
36.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 7003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    476.9 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    608.4 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 7003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. Egy 26 cm átmérőjű tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
  2. 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verjük, 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a 2 tojássárgáját.
  3. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. A masszát a tepsibe simítjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. A krémsajtot elkeverjük a crème fraîche-vel, cukorral, kávéval, kakaóval és a vaníliás cukorral. A folyékony csokoládét a krémhez keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A tortakarimát a piskóta köre állítjuk. A krémet a piskótára simítjuk. Legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  7. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A ribizlikocsonyát a vízzel felforrósítjuk, és kb. 200 ml-re befőzzük. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint. Közben megkavarva langyosra hűtjük, majd a tortára öntjük, s visszatesszük kb. 2 órára a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Piskóta helyett elkészíthetjük egy kekszes alappal: 150 g babapiskótát ledarálunk, majd elkeverjük 50 g csokoládéval és 45 g vajjal, amelyet vízfürdőben felolvasztottunk. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját olajjal megkenjük, a kekszes masszát elosztjuk a forma aljára, jól lenyomkodjuk, és hidegre tesszük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...