Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-fahéjas cseresznyelekvár

Csokoládés-fahéjas cseresznyelekvár
Csokoládés-fahéjas cseresznyelekvár
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg cseresznye termett ebben az évben. Befőttként nem fogy el, lekvárként túl édes. Meg kellett egy kicsit bolondítani... Családom és kollégáim szerint ez sikerült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kalácsra, péksüteményre, joghurtba, palacsintába nagyon finom. Bár ebéd után csak magában kanalazva desszertként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kimagozott cseresznyéhez hozzákeverjük a cukrot, a citromlevet és a dzsemfixálót és fahéjat.
  2. Nagy lángon állandó kevergetés mellett felforraljuk.
  3. A felforrt cseresznyét botmixerrel annyira pépesítjük, hogy maradjanak benne darabok is.
  4. Hozzáadjuk a vanília és cherry aromát, és belekeverjük a feldarabolt csokoládét. Hagyjuk felolvadni állandó keverés mellett. Újraforrástól számítva 3-5 percig tartjuk még a tűzön.
  5. Az előre fertőtlenített üvegekbe töltjük, és lezárjuk. 5 percre fejre állítjuk őket. Ha kihűltek, akkor állítsuk a végleges helyükre.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 741
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Xibig

Mióta szakács: 2015.06.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: dr. Oetker egyébgyümölcs- befőzés receptverseny
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Csokis-cherrys cseresznyedzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

598
cseresznye 125 dkg
cukor 25 dkg
citromlé 2 citromból nyert
fahéj 2 kávéskanál
vaníliaaroma 15 ml
étcsokoládé 10 dkg
sherry 20 ml
dzsemfix 1 csomag