r
Nosalty Logó

Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából

Pogácsa
Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

674
Kalória
6.9g
Fehérje
170.9g
Szénhidrát
1g
Zsír
429.8g
Víz
-
Koleszterin
21.7g
Élelmi rost
138.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    859.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    417 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, nyersen leszemezzük. 1 kiló tisztán mért gyümölcshöz 20 deka cukrot mérünk ki.
  2. A cukor felével összekeverjük a gyümölcsöt, és pár órát (esetleg egy éjszakát) állni hagyjuk.
  3. Másnap a befőttes üvegeket sterilizáljuk: 10 percre maximális fokozatra berakjuk a mikróba.
  4. A cukor másik felét összekeverjük a pektinnel (nekem a 6 gramm, ami 1 kiló gyümölcshöz kell, kb. 1 púpos teáskanálnyi).
  5. A ribizlit 15 percet főzzük. Ezután hozzáadjuk folyamatos keverés közben a cukor másik felét, amibe előtte belekevertünk a pektint. További 5 percet főzzük, a végén hozzáadunk 1 citrom levét (ez tovább sűríti).
  6. A sterilizált üvegekbe színültig töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, azonnal fejre állítjuk, bebugyolálva hagyjuk kihűlni. Másnap mehet a polcra, miután letörölgettük, felcímkéztük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

Mióta rátaláltam a Kaldeneker féle pektinre, csak ezt használom a befőzéshez. Gyorsan elkészül a lekvár, nem kell szétfőzni, remek az állaga, megmarad a gyümölcs illata és íze. 

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...