Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Galagonyás kökénylekvár Sárosorosziból

Galagonyás kökénylekvár Sárosorosziból
Galagonyás kökénylekvár Sárosorosziból
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nálunk rengeteg helyen nő a kökény és a galagonya is, de eddig még csak bor és pálinka készült belőle, gondoltam idén beújítok, és csináljunk lekvárt! Nagyon finom lett!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha a főzővizet rajtahagyjuk, hígabb, szószos állagú lesz, ami öntetként nagyon finom süteményekhez, de vadhúshoz is el tudom képzelni. Ezen kívül a galagonya jót tesz a szívnek, a kökény pedig immunerősítő, zsírcsökkentő, vértisztító hatású.
Túl sokat NE fogyasszunk belőle egyszerre, mivel esetleg hasmenést okozhat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kökényt és a galagonyát alaposan megmossuk, majd odatesszük főni kis lángon, kevés vízzel felöntve.
  2. Ha megpuhult kicsit, akkor levesszük a tűzről, és leöntjük róla a vizet.
  3. Tésztaszűrőn átpasszírozzuk, majd egy szitán, vagy más sűrűbb szűrőn átpasszírozzuk a szőlőt is, hiszen csak a leve kell.
  4. A gyümölcsmasszához hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, illetve a citromlét és a szőlő levét.
  5. Odatesszük főni, majd hozzákeverjük a fél csomag dzsemfixet, és készre főzzük.
  6. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, lefordítjuk, és aztán élvezhetjük az ízeket.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 051
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kökénylekvár, kökénylekvár galagonyával, galagonyás kökénylekvár házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

471
galagonya 50 dkg
kökény 50 dkg
szőlő 10 dkg
cukor 60 dkg
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 4 db
gyömbérpor 1 csipet
citromlé 1 teáskanál
dzsemfix 1 csomag