r
Nosalty Logó

Csokoládés-erdei gyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Csokoládés-erdei gyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1122 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 6735 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 265 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1122 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4274.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    976.1 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 6735 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

1. tésztához

  1. Az első tésztához atojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, egy olajjal kikent, liszttel meghintett kerek tortaformába igazítjuk a tésztát, és 180 fokon kb 15 percet sütjük.
  2. A második tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, majd ugyanabban a tortaformában 200 fokon kb 15-20 percet sütjük.
  3. A harmadik tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, és olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, 200 fokon 15-20 percet sütjük. Amikor megsült konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
  4. A zselatinport elkészítjük az utasítás szerint, a csokoládét lereszeljük, a fagylaltport és a tejszínhab port a cukorral és a tejjel habosra keverjük, majd belekeverjük a felolvasztott zselatint, végül a reszelt csokit kanállal keverjük bele.
  5. Az omlós tésztát a tortaformába helyezzük, lekenjük sárgabaracklekvárral, majd rátesszük a kerek piskótát. A másik piskótát kibontjuk a konyharuhából, lekenjük sárgabaracklekvárral és újra feltekerjük, majd felszeleteljük és a tortaformát körben kirakjuk a szeletekkel. Majd a közepébe öntjük a krémet, eligazítjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Az erdei gyümölcsöt a cukorral addig főzzük, míg besűrűsödik és hagyjuk kihűlni, majd kenjük a torta tetejére, és tegyük 1 éjszakára hűtőszekrénybe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5263
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Születésnapomra készült  ez a torta, egy újságban láttam, amit még 2000-ben vettem, azóta terveztem megsütni. Végre eljött az ideje, nagyon finom.

Hozzávalók

1. tésztához

2. tésztához

3. tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.