Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés őszibaracktorta

Mascarponés őszibaracktorta
Mascarponés őszibaracktorta
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyümölcsös édességre vágytunk. Adott volt a finom őszibarack, a hűtőben pedig a mascarpone és ez kerekedett belőle.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Egyesével a habhoz keverjük a tojássárgákat. Fakanálra váltunk és a sütőporral elvegyített lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőbe dugjuk (légkeverésen) kb. 15 percre (tűpróba).
  4. Miutána kihűlt a forma, visszatesszük bele a piskótát, ui. ebben fogjuk megdermeszteni a tortát.

Krém elkészítése:

  1. Egy tálban a mascarponét a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat.
  2. Az őszibarackokat meghámozzuk, az egyiket turmixban pürésítjük, a másikat apró darabokra vágjuk.
  3. A pépesített barackot a joghurttal felmelegítjük, az agar-agarral (vagy zselatinnal) és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Mikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  4. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés-joghurtos krémhez. A végén belekeverjük az apróra vágott őszibarackot és az egészet a tortaformában lévő, vékony piskótalapra simítjuk.
  5. Fóliával lefedve, legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük (az sem baj, ha egy egész napra ott felejtjük).
  6. A hűtőből kivéve levesszük a tortáról a formát és hámozatlan, vékony szeletekre vágott őszibarackkal díszítve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 54 552
elküldve: 26
receptkönyvben: 474
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mascarponés baracktorta, mascarponés-joghurtos őszibaracktorta, őszibaracktorta mascarponéval és joghurttal, őszibarackos sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rigójános
Rigójános Thu, 2016-08-04 12:35

Csak én nem lelem, hogy mekkora a kapcsos tortaforma? Végül is nem mindegy, hogy 18, vagy 26 cm-esben készül...vagy mégis? :)

Olgy
Olgy Mon, 2015-08-31 08:27

Nekem nagyon bejött, azzal a módosítással, hogy sima joghurt helyett őszibarackost tettem bele, így még intenzívebb lett a krém.

debreceni ibolya
debreceni ibolya Mon, 2011-10-10 00:10

A recept jól hangzik, de a tejszint nem látom a hozzávalók felsorolásában! mennyit kell használni? Köszi

onyxnomi
onyxnomi Fri, 2010-08-20 10:11

Már a hűtőben várakozik:) A tészta (bár az elején szkeptikus voltam, alig akarta belepni a sütőpapírt) nagyon szépen megsült, a krém pedig csodálatos.... Már hűtő előtt is jó kemény lett, az íze szuper, így sztem pár óra múlva több, mint csodálatos lesz :) Köszi a receptet!

lulesz
lulesz Mon, 2010-08-16 11:39

Megcsináltam. Sajnos nekem a habtejszínem nem verődött fel kellőképpen, és habfixálóm sem volt itthon, így kissé töményebb lett, de így is nagyon fincsi lett. Férjemnek készült szülinapjára. Gyakran sütök, de tortát nem szoktam, eddig ódzkodtam tőle, de ezután kísérletezgetni fogok. Köszi a receptet.

335
tojás 2 db
porcukor 2 ek
finomliszt 2 púpozott ek
sütőpor 0.5 teáskanál
mascarpone 250 g
porcukor 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
joghurt 3 dl
agar agar 5 teáskanál
vanília 1 db
habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
őszibarack 2 db
őszibarack 1 db