Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-áfonyás torrone

Csokoládés-áfonyás torrone
Csokoládés-áfonyás torrone
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy csokis recept... :)

Ezt a receptet is a Nagy csokoládé enciklopédia című könyvben találtam, és kicsit módosítottam rajta.

A torrone eredetileg a tojás felvert fehérjéjével készül (ezt helyettesítettem tejszínnel).

Ebből az adagból nekünk 15 db szelet készült - ez azonban a formázástól is függ.

Én recept szerint mértem a cukrot, de szerintem kevesebb is elég lehet, illetve bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölccsel elkészíthető.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A bevonáshoz

ajánlat

Csokikedvelőknek!

Ez a desszert olyan édes, hogy egy szelet bőven elég egy embernek (aznap már nem kívánja a csokit).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokit vajjal megolvasztjuk gőz felett, majd levesszük a gőzről.
  2. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokit , ami még folyós, de nem túl meleg.
  3. Az áfonyát és a mandulát is hozzákeverjük óvatosan.
  4. Ezt a masszát lazán egyengessük egy szilikonpapírral bélelt formába (pl. kalácsforma - egyenes oldalú), majd fél órára tegyük hűtőbe.
  5. Ezután kenőkéssel/krémlapáttal formázzunk hosszú háromszög hasábot a masszából.
  6. Visszatesszük a hűtőbe ezt a masszát még fél órára.
  7. A szeletelt mandulát picit pirítsuk meg, majd a fehércsokit olvasszuk meg gőz felett, és keverjük el benne a vajat.
  8. Kicsit hűtsük a fehér csokit, hogy ne legyen annyira folyós, és vonjuk be vele a háromszög hasábunkat, és mielőtt még megszilárdulna a fehér csoki, a mandulaszeleteket az oldalára nyomkodjuk. (Célszerű a bevonást oldalanként elvégezni.)
  9. Az elkészült desszertünket fogyasztásig hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük. (A szeletek közepét is díszíthetjük mandula szeletekkel.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 538
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis háromszög vörösáfonyával, csokis-aszalt vörösáfonyás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Tue, 2011-11-08 21:21

kedves Skorpio,
nagyon dekoratìv ez a sùti, el is mentettem :-)
karàcsonyra nekibirkozok.
szerinted a szilikonpapir helyett (nincs ilyenem) hasznàlhatok sùtòpapirt ?
ùdv. évi

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-11-08 21:59

Kedves Cafika!

Igen, szerintem is jó lehet sima sütőpapírral, de formázás után mindenképpen vissza kell tenni a hűtőbe, hogy jól megszilárduljon, hogy a bevonásnál könnyebb dolgunk legyen :)
Ha a papír eltávolítása után mégis több krém maradna a sütőpapíron, még mindig könnyen elsimíthatod kenőkéssel.
Ha pedig sikerül hosszabbra formáznod, akkor több szeleted lesz :D
Köszi a dícséretet!
Szép estét: Skorpió

mokuslekvar
Mokuslekvár / mokuslekvar Tue, 2011-11-08 19:30

Hú, nagyon szép, de elég "érdekes" lehet az elkészítése. Régóta és sokat főzök, sütök, de ennek a megalkotásának a menetét valahogy nem tudom elképzelni :D Le a kalappal,izgalmas, dekoratív sütemény, biztos finom is.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-11-08 21:18

Kedves mokuslekvar!

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept!
Én is, mikor először olvastam a receptet, csodálkoztam, hogy lesz ebből háromszög hasáb, de krémlapáttal, habkártyával, kenőkéssel, esetleg tortalapáttal ha nincs más, meg lehet formázni.
Nagy segítség a szilikonos sütőpapír, mivel nem annyira tapad hozzá a masszánk. Először ennek a segítségével próbáltam nagyjából a háromszög formát, finomítani pedig krémlapáttal sikerült.
Ami utána következik, arról pár kép itt: http://pekbeata.xfree.hu/231386

Remélem segítettem, de ha kérdésed van még, írj csak!
Szép estét: Skorpió

426
étcsokoládé 130 g
cukor 130 g
mandula 130 g
mandula 130 g
vörösáfonya 10 dkg
habtejszín 1.5 dl
fehér csokoládé 200 g
vaj 2 ek
mandula 100 g