Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládérolád

Csokoládérolád
Csokoládérolád
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nosztalgia... Eszembe jutott, hogy gyerekként nagyon szerettük Nagyikám lekváros piskótáját, főleg ilyen csokoládé krémmel töltve. Most roládnak készítettem őzgerinc formában.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd felváltva, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat és a porcukrot, majd hozzákeverjük a lekvárt is. Végül óvatosan egy keverőlapáttal a lisztet is elkeverjük benne.
  2. Egy 30×40 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen elkenjük rajta. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni. Távolítsuk el a sütőpapírt, majd a hideg piskótát vágjuk kb. 1x1 cm-s kockákra. A felkockázott piskótát alaposan keverjük össze a krémmel.
  4. Egy 27×10×5 cm őzgerinc formát béleljünk ki fóliával, az összekevert csokoládés masszát egyenletesen kanalazzuk bele, tetejét simítsuk el. Hajtsuk rá a fóliát és tegyük a hűtőbe 4-5 óra hosszára, de lehet egy egész éjszakára is.
  5. Az idő leteltével vagy másnap egy alufóliával ellátott tálcára borítjuk a tésztát, majd a hideg roládot bevonjuk a csokoládéval. Teljes dermedés után könnyen eltávolítható az alufólia. Forró vízbe mártott éles késsel szépen, gusztusosan szeletelhető, szervírozható e finom desszertünk.

Krém

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, tegyük félre egy kicsit hűlni. Addig a vajat/margarint habosítsuk fel a porcukorral. Ha a csokoládé egy kicsit kihűlt, adjuk a porcukros vajhoz, öntsük hozzá a tejszínt és a rumot, majd alaposan habosítsuk őket is.

Teteje

  1. Vízgőz felett az olaj hozzáadásával olvasszuk fel a csokoládét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 / 27×10×5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis süti, kevert tésztás süti, csokoládéval bevont lekváros piskóta, csokis kevert piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

369
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
tojás 4 db
sárgabaracklekvár 1 ek
1 csipet
étcsokoládé 10 dkg
porcukor 8 dkg
vaj 25 dkg
növényi tejszín 1 dl
rum 0.5 dl
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek