r
Nosalty Logó

Méteres kalács tucsok konyhájából

NS
Méteres kalács tucsok konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

699
Kalória
6.4g
Fehérje
98.9g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
49.1g
Víz
123.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
73.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

Összesen 699 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

Összesen 8368 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 699 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    383.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5325.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1186.3 g
  • Cukor
    882 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    589.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 8368 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Két őzgerinc formábansütjük.
  2. Kikeverjük a tésztát. Kettéválasztjuk, és az egyikbe belekeverünk 1 kanál kakaót. Beleöntjük a masszákat a formákba, és megsütjük.
  3. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, egybarnaés egysárga szeletetragasztunk a krémmel össze.
  4. A krém elkészítése: 4 dl tejben2 csomagvaníliapudingot vagy puncs pudingot megfőzünk.25 dkg vajat40 dkg porcukorral és 2 kanál rummal kikeverünk, és a kihűltpudinghoz keverjük.
  5. Ha valaki szeretne, készíthet a tetejéremégcsokimázat: 20 dkg porcukrot2,5 dkg kakaóval 3-4 evőkanál forró vízben összefőzünk.
  6. Ferdén szeleteljük.Tetejére habtejszínt rakhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sógornőmtől kapott recept.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...