r
Nosalty Logó

Bostoni krémtorta kicsit másképp

NS
Bostoni krémtorta kicsit másképp
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A krém

A csoki ganache

1149
Kalória
15.9g
Fehérje
118.6g
Szénhidrát
68.7g
Zsír
109.3g
Víz
388g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
74.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A csoki ganache

Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A csoki ganache

Összesen 5745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A csoki ganache

Összesen 334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3487.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    593.2 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2824 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 5745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. Fontos, hogy nagyobb falú sütőformát használjunk!(püspökkenyér forma)
  2. Egy edényben alacsony hőfokon keverjük össze a vajat és a tejet, majd forraljuk fel.
  3. Egy másik tálban verjük fel a tojást a cukorral, vaníliával, ha ez megvan, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és jól keverjük el.
  4. A felforralt tejet a tálba öntjük a többi hozzávalóhoz, és eldolgozzuk.
  5. A tésztát a sütőpapírral bélelt formába öntjük, és berakjuk a sütőbe. Kb. 40 percig kell sütni, de azért érdemes ránézni párszor. Ha a teteje már szép aranybarna, akkor le kell fedni alufóliával.
  6. Ha megsült, kiszedjük a formából, és a közepe felé (egy kicsit a tetejéhez közelebb) vízszintesen elvágjuk. Akár szét is lehet szedni, hogy jobban hűljön.

A krém

  1. Összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a sót és a kukoricakeményítőt.
  2. Egy edényben összekeverjük a habtejszínt és a tojásos keveréket, majd addig főzzük, amíg pudingos állagot kapunk.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a vanília kivonatot. Addig keverjük, amíg vaj el nem olvad. Ezt követően letakarjuk folpackkal, és hagyjuk pihenni.
  4. Ha kihűlt a tészta és a krém is, akkor megkenjük a tészta alsó felét, majd rátesszük a tetejét. (Nem baj, ha egy kicsit kifolyik.)

A csoki ganache

  1. Egy edénybe felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük.
  2. Ha kihűlt, ráborítjuk a süti tetejére, esetleg oldalára. Megvárjuk, amíg megszilárdul, betehetjük a hűtőbe is, és már fogyaszthatjuk is :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Régóta ki akartam próbálni a bostoni krémtortát, viszont csak püspökkenyér forma volt itthon, így hát egy kicsit újragondoltam :)

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek