r
Nosalty Logó

Őzgerincben sült csokis-diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Őzgerincben sült csokis-diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 469 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3748 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 351 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 469 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5748.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 3748 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 db tojásfehérjét kemény habbá verünk, 1 tojásfehérjét félreteszünk, ebből lesz a narancsos máz majd a későbbiekben.
  2. 5 db tojássárgáját, 8 evőkanál cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük még pár percig, majd ezt követően mehet bele a többi hozzávaló, először a 8 ek. tejet keverjük bele, majd a csomag sütőpor, a kakaó, liszt és a kevés fahéj. Majd beletesszük a diót, a fél tábla csokit apróra vágva és a birsalmasajtot, majd a végén hozzátesszük a tojáshabot is.
  3. A keverék 3 őzgerinc formához elegendő, a formákat kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és kilisztezzük, és közepes hőfokon előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Egy lábasba vizet teszünk, majd ha forr, a gőz felett egy másik lábasban megolvasztjuk a tortabevonót, és a kész süteményt bevonjuk vele.
  5. A megmaradt tojásfehérjéből a porcukorral sűrű cukormázat készítünk, hozzáadunk egy kis kávéskanálnyi narancs aromát, habzsákba vagy nyomó formába tesszük, és ezzel díszítjük végül a süteményt, illetve tehetünk rá még félbe vágott dióbelet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9878
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapja a gyümölcskenyér, amit kicsit száraznak találtam önmagában, legalábbis átlagban elég hamar kiszárad. A muffin tésztából kiindulva gondoltam arra, hogy adok hozzá egy kevés olajat, amitől a tészta kicsit lágyabb lett, és több nap alatt sem szárad ki. A tésztához szerintem bármilyen más aszalt gyümölcs akár füge vagy mazsola, aszalt vörösáfonya/meggy is jó lehet, vagy akár friss gyümölccsel is készíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek