Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta Baileys-es krémmel

Csokitorta Baileys-es krémmel
Csokitorta Baileys-es krémmel
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy melós torta, cserébe gyönyörű, és óriási adag a végeredmény, nagyon sok emberre. Ha csak egy normális méretű, 6-8 emberes tortára van szükség, akkor nyugodtan harmadold a mennyiségeket!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A piskótából három lapot kell sütnünk, így a mennyiségeket harmadolni kell.
  2. 25 g kakaóport elkeverünk 275 g liszttel és 6 g sütőporral. 200 g puha vajat és 200 g kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük, és egyenként hozzáütünk négy darab tojást, és simára keverjük.
  3. Folyamatos keverés mellett, felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és 150 ml tejet, és addig keverjük, amíg szép krémes és homogén tésztát kapunk.
  4. Egy 22 centis tortaformát kivajazunk, beleöntjük a tésztát, és 175 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha kész, ugyanezt megismételjük még kétszer.

A krémhez

  1. A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét és a szintén szobahőmérsékletű vajat elkeverjük az öt evőkanál porcukorral.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos keverés mellett a mascarponés keverékhez adjuk, majd hozzákeverjük a kávélikőrt is.
  3. A hideg tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felvertük, hozzáadjuk a maradék két evőkanál porcukrot, és teljesen kemény habot verünk belőle. Összeforgatjuk a mascarponés keverékkel, és félretesszük.

Az összeállítás

  1. A tortalapok tetejét levágjuk, hogy egyenes legyen. Egy tortalapot lefektetünk, megkenjük a krémmel, majd erre egy újabb tortalapot teszünk és egy újabb adag krémet. Végül a harmadik lapot is ráhelyezzük, majd az egészet bevonjuk a maradék krémmel. A tortát hűtőbe tesszük két órára.

A tetejére

  1. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kihűtött torta szélére csorgatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 12 831
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
339 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisslaszlo22
kisslaszlo22 Wed, 2018-02-07 19:19

Szia!

Egy nagy szar a recepted "szakács"!
Az általad megadott mennyiségekkel a torta krémje olyan lett, mint a híg libafos.
Három órát vettél el az életemből!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2019-02-10 09:13

Én ugyan nem készítettem el, de az arányokat és a hozzávalókat nézve, nem kéne folynia... csupán az 1 dl baileys folyik benne, szemben tetemes mennyiségű mascarponeval, és a nagyon jól szilárdító csokival és vajjal, ami összesen 1,1 kg!! Nehéz elképzelni hogy folyik, de kipróbálom, és elmesélem..

1556
cukrozatlan kakaópor 75 g
finomliszt 825 g
sütőpor 18 g
vaj 600 g
cukor 600 g
tojás 12 db
tej 450 ml
mascarpone 750 g
vaj 200 g
porcukor 7 ek
étcsokoládé 200 g
habtejszín 300 ml
baileys 100 ml
étcsokoládé 150 g