Csokitorta Baileys-es krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
A piskótához
-
14 kcal
-
69g finomliszt250 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
38g tej21 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g baileys27 kcal
Az összeállítás
-
13g étcsokoládé68 kcal
A tetejére
Összesen
1556
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
A piskótához
-
171 kcal
-
825g finomliszt3003 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
600g vaj4302 kcal
-
600g cukor2322 kcal
-
660g tojás831 kcal
-
450g tej252 kcal
A krémhez
-
750g mascarpone3030 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
49g porcukor190 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
100g baileys327 kcal
Az összeállítás
-
150g étcsokoládé819 kcal
A tetejére
Összesen
18658
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
A piskótához
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
16.6g finomliszt60 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
12.1g vaj86 kcal
-
12.1g cukor47 kcal
-
13.3g tojás17 kcal
-
9g tej5 kcal
A krémhez
-
15.1g mascarpone61 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
4g étcsokoládé22 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
2g baileys7 kcal
Az összeállítás
-
3g étcsokoládé16 kcal
A tetejére
Összesen
375
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 104.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1098.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.7 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 608 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
1556
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 272.1 g
Zsír
-
Összesen 1256.9 g
-
Telített zsírsav 589 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 278 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 4300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13184.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 493 mg
-
Kálcium 3001 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 1182 mg
-
Foszfor 5523 mg
-
Nátrium 2875 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1592.7 g
-
Cukor 868 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 913.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7418 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 545 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 2010 mg
-
Retinol - A vitamin: 7290 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1565 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3207 micro
Összesen
18658
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
375
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
75 g cukrozatlan kakaópor
-
825 g finomliszt
-
18 g sütőpor
-
600 g vaj
-
600 g cukor
-
12 db tojás
-
450 ml tej
A krémhez
-
750 g mascarpone
-
200 g vaj
-
7 ek porcukor
-
200 g étcsokoládé
-
300 ml habtejszín
-
100 ml baileys
Az összeállítás
-
150 g étcsokoládé
A tetejére
Elkészítés
A piskótához
- A piskótából három lapot kell sütnünk, így a mennyiségeket harmadolni kell.
- 25 g kakaóport elkeverünk 275 g liszttel és 6 g sütőporral. 200 g puha vajat és 200 g kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük, és egyenként hozzáütünk négy darab tojást, és simára keverjük.
- Folyamatos keverés mellett, felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és 150 ml tejet, és addig keverjük, amíg szép krémes és homogén tésztát kapunk.
- Egy 22 centis tortaformát kivajazunk, beleöntjük a tésztát, és 175 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha kész, ugyanezt megismételjük még kétszer.
A krémhez
- A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét és a szintén szobahőmérsékletű vajat elkeverjük az öt evőkanál porcukorral.
- Vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos keverés mellett a mascarponés keverékhez adjuk, majd hozzákeverjük a kávélikőrt is.
- A hideg tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felvertük, hozzáadjuk a maradék két evőkanál porcukrot, és teljesen kemény habot verünk belőle. Összeforgatjuk a mascarponés keverékkel, és félretesszük.
Az összeállítás
- A tortalapok tetejét levágjuk, hogy egyenes legyen. Egy tortalapot lefektetünk, megkenjük a krémmel, majd erre egy újabb tortalapot teszünk és egy újabb adag krémet. Végül a harmadik lapot is ráhelyezzük, majd az egészet bevonjuk a maradék krémmel. A tortát hűtőbe tesszük két órára.
A tetejére
- Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kihűtött torta szélére csorgatjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 33248
- Feltöltés dátuma: 2017. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Egy melós torta, cserébe gyönyörű, és óriási adag a végeredmény, nagyon sok emberre. Ha csak egy normális méretű, 6-8 emberes tortára van szükség, akkor nyugodtan harmadold a mennyiségeket!