Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 6. - grízes

Csokitorta 6. - grízes
Csokitorta 6. - grízes
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát nagyon szeretik a gyerekek. Ha valakinek kell sütnöm, mindig ezt kérik. A kisunokám úgy hívja, hogy a Galsika tortája a legjobb, mert úgy becéz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortalaphoz a 6 db tojást jól kikeverjük a mixszerben a 8 ek cukorral. Hozzáadjuk az 1 ek olajat, 1 ek vizet, és tovább mixereljük.
  2. Ha kész, belereszeljük a csoki felét, vagy felvagdossuk pici darabkákra.
  3. Óvatosan beleszitáljuk a lisztet elkeverve a sütőporral és a kakaóval.
  4. Kivajazott, lisztezett sütőformába öntve előmelegitett sütőben megsütjük.
  5. A krémhez feltesszük forni a 1/2 l tejet a kristálycukorral, a vanília cukorral és a 2 dl tejbe elhabarjuk a kalászporokat, amelyből pudingot főzünk.
  6. Ha kész, beledaraboljuk a csokit, s kihűtjük.
  7. A mixerbe téve a vajat habosra keverjük, s apránként beleadagoljuk a pudingot s a kakaót, jó habosra kikeverjük.
  8. A piskótalapokat kettévágva megtöltögetjük, a krémből a külsejére is hagyunk.
  9. Bevojuk csokimázzal. A díiszítés a fantáziánkra van bízva.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: kerek torta forma cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 286
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Galsika

Mióta szakács: 2010.10.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

galsika tortája, kalászos-grízes csokoládétorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Galsika
Galsika / Galsika Mon, 2011-01-31 22:21

Nagyon szépen köszönöm a hozzá szólásokat,bevallom csak most jöttem rá hogy valakik hozzá szóltak a tortámhoz,mert még nemnagyon tudok ezen a fránya gépen dogozni,de a fiam biztat hogy édesanyukám neféljen ,majd bele jön ,Nos a tortáról csak annyit hogy 2 x 6 drb tojásból sütöm a lapokat,a griz ne ijesszen meg senkit,ha nem meri akkor nyugottan sütheti csupán lisztből,az aranykalász por pedig ,zlaty klas,szlovákiából,,ugyanis én ott élek ,,de szlvákiai magyar vgyok,,és nyugottan lehet helyettesiteni vaniliás puding porral,,,,,Különben ezt a receptet szoktam sütni külömbféle formákba,p:sziv patkó,lóhere,kulcs,tulipán stb,,,hozzá fűzném a mondandómhoz hogy ezt a receptet kérik sokan mert nemszáradki olyan hamar,Üdvözlettel Galsika ,s mégegyszer nagyon -nagyon köszönöm a hozzászólásokat,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja a griz a lisztvel eggyütt megyen bele,,,,,,Bocs hogy előzőleg nemirtam bele,Üdv :Galsika,,,

kukuzoe
kukuzoe Wed, 2011-01-19 13:46

Sziasztok,

hát megmondom őszintén, inkább nem mertem belevágni ebbe a tortába és sütöttem helyette a jól bevált gesztenyés receptem alapján készült tortát. Nem okozott csalódást és a kislányomnak is nagyon ízlett-és tetszett.

Ami egy kicsit elszomorított, hogy nem kaptunk választ a kérdéseinkre, így hát ezt a tortát kihagyom.
üdv:
Klau

kukuzoe
kukuzoe Thu, 2011-01-13 15:31

Kedves Mindenki!

köszönöm a segítségeteket, mert tényleg már csak 1 nap és meg szeretném sütni a lánykám szülinapjára, így azért könnyebb, hogy írtatok jó tanácsokat:-))
Hétfőn beszámolok, hogy milyen lett.
Üdv:
Klau

vizilily
vizilily Tue, 2011-01-11 21:09

  Nagyon szép torta, tényleg. Úgy vettem ki a leírásból, hogy kétszer sütjük a tortalapot, melyből szétvágás után négy lap lesz, és azt töltjük meg a krémmel. A grízt én se értem, de nyilván a liszttel együtt kell beletenni, mert a tésztánál van felsorolva.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-11 20:49

Kedves Galsika! Amikor megláttam ennyit mondtam: " Te Jó Isten, ez egy mestermű!!"
Csodásan szép, nagyon ügyes kezed van!:-)))Hát persze, hogy szeretik az unokák.:-))
Akinek nem egyértelmű, annak mielőbb kéne a segítség, főleg a hétvégi elkészítés miatt.Aranyporról még én se hallottam, vaníliás pudingporral helyettesíthető,az jó, de akkor miért arany?Nincs gond, örülök, hogy ilyen simán be lehet szerezni, a hozzávalókat!:-))
Amúgy kukuzoe tényleg jót állapított meg: nevezetesen: olyan, mintha legalább 2x-es tortalapból lenne készítve, olyan csoda magasnak látszik!S tényleg , hova lett a gríz???Kérlek segíts ki minket,legyél szíves:-)))) Szép estét!Éva-Anyóca

kukuzoe
kukuzoe Tue, 2011-01-11 16:22

sziasztok!

csatlakoznék az előttem szólóhoz, mert ez engem is érdekelne, hétvégén lesz a lányom 5-ik születésnapja és arra szeretném megcsinálni, de így nem igazán merek belevágni.
Én még azt szeretném kérdezni, hogy lesz ilyen magas a tortád, ha a tortalap csak kettébe van vágva? Ránézésre olyan mintha legalább 2x-es tortalapból lenne csinálva.
köszönettel:

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-11 15:54

A tészta hozzávalóiban 12 db tojást írsz,de a leírásban csak 6-ot használsz.És a 8 evőkanál gríz hová kerül?Kimaradt a leírásból...szerintem.Vagy én vagyok vak...:(

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2011-01-11 13:03

Nekem ez kicsit nem egyértelmű!
Kétszer keverteted a tésztát a mixerben és kétszer sütöd a tortalapot a fele anyagmennyiséggel?
A grízt a liszttel és a kakaóval teszed bele? Csak szeretném elkészíteni a hétvégén! Üdv Marika
Ja és gratula a díszítéshez! Csúcs szuper!

Julcsi 09
Julcsi 09 / Julcsi 09 Wed, 2011-01-12 13:46

Szia Tücsök!

Én úgy tudom, hogy az arany kalászport Szlovákiában lehet kapni-és vaníliás pudingporral lehet helyettesíteni!
Remélem tudtam segíteni! :)
Üdv: Julcsi

Tücsök
Tücsök / Tücsök Tue, 2011-01-11 11:14

Ez tényleg gyönyörű!De mi az az arany kalászpor és hol lehet kapni?Vagy esetleg helyettesíthető valamivel?

Mucóka
Mucóka / Mucóka Tue, 2011-01-11 11:10

Ez a torta gyönyörűűűűűűűűű,ez már profizmus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igazán szupernagyi vagy!!!!!!!!!!!!

2656
tojás 12 db
finomliszt 8 evőkanál
búzadara 8 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 ek
cukor 16 ek
csokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sütőpor 1 csomag
tej 7 dl
pudingpor 3 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
margarin 50 dkg
cukor 40 dkg
csokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek