r
Nosalty Logó

Csokitorta 6. - grízes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 6. - grízes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 2680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 10708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2448.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 2680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    644.4 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    271 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    147 g
  • Koleszterin
    2292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9793.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    2348 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1003 mg
  • Foszfor
    3860 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1123 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    1800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5105 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3207 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3066 micro
Összesen 10708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortalaphoz a 6 db tojást jól kikeverjük a mixszerben a 8 ek cukorral. Hozzáadjuk az 1 ek olajat, 1 ek vizet, és tovább mixereljük.
  2. Ha kész, belereszeljük a csoki felét, vagy felvagdossuk pici darabkákra.
  3. Óvatosan beleszitáljuk a lisztet elkeverve a sütőporral és a kakaóval.
  4. Kivajazott, lisztezett sütőformába öntve előmelegitett sütőben megsütjük.
  5. A krémhez feltesszük forni a 1/2 l tejet a kristálycukorral, a vanília cukorral és a 2 dl tejbe elhabarjuk a kalászporokat, amelyből pudingot főzünk.
  6. Ha kész, beledaraboljuk a csokit, s kihűtjük.
  7. A mixerbe téve a vajat habosra keverjük, s apránként beleadagoljuk a pudingot s a kakaót, jó habosra kikeverjük.
  8. A piskótalapokat kettévágva megtöltögetjük, a krémből a külsejére is hagyunk.
  9. Bevojuk csokimázzal. A díiszítés a fantáziánkra van bízva.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kerek torta forma
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11498
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát nagyon szeretik a gyerekek. Ha valakinek kell sütnöm, mindig ezt kérik. A kisunokám úgy hívja, hogy a Galsika tortája a legjobb, mert úgy becéz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...