r
Nosalty Logó

Suska diós csokitorta

Tubicám
Suska diós csokitorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

687
Kalória
11.7g
Fehérje
59.4g
Szénhidrát
46.5g
Zsír
43.6g
Víz
227g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
50.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 8213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    557.5 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    2724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5319.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2401 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    712.3 g
  • Cukor
    611 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2889 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    1820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2804 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2285 micro
Összesen 8213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A megtisztított diót sütőben kicsit megpirítjuk, majd éles késsel apróra vagdaljuk. (Nem daráljuk, darabos kell, hogy maradjon.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálban a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vagdalt diót és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet.
  3. A masszát elfelezzük, majd sütőpapíros tepsiben, 150 C fokra előmelegített sütőben, külön-külön két tésztalapot szárítunk. Amikor megsült (tűpróbával ellenőrizzük), kifordítjuk a formából, majd hagyjuk a lapokat kihűlni.

Krém

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral.
  2. Egy edényben feltesszük melegedni a tejet. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a tojásos masszát, hozzáadjuk a lisztet és végül a csokoládét. Lassú tűzön krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és kihűtjük.
  3. Miután teljesen kihűlt a krém, belekeverjük a kihabosított vajat.
  4. A tortalapokat (ízlés szerint, még félbe is szelhetjük mindkét piskótát, hogy négy vékony tésztalapot kapjunk) megtöltjük a krémmel. Díszítéshez tegyünk félre egy keveset a csokikrémből.

Máz

  1. Az étcsokit (gőzfürdő felett) összeolvasztjuk a margarinnal. Befedjük a mázzal a torta tetejét. Majd hideg helyre tesszük a sütit, és hagyjuk a csokitetőt megdermedni.
  2. A maradék krémet habzsákba töltve díszítjük a torta tetejét, és bevonjuk az oldalát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Nagyim, mint sütifelelős, sokszor koronázta meg szüleim baráti összejöveteleit ezzel a roppant egyszerű receptből készült tortával. A számomra sok gyermekkori emléket idéző süteményt (állítólag) susogósan ropogó tésztája miatt keresztelték Suska tortának, amit nagymamám mindig a kertben termett dióból, és csupa szívből sütött a társaságnak. Apukám nagy kedvence ez az édesség, így az ő kívánságára (mama receptjének útmutatásait szigorúan követve) én is igyekszem ünnepi asztalra varázsolni a régi ízeket.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...