r
Nosalty Logó

Suska diós csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Suska diós csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 8213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    557.5 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    2724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5319.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2401 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.3 g
  • Cukor
    611 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2889 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    1820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2804 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2285 micro
Összesen 8213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A megtisztított diót sütőben kicsit megpirítjuk, majd éles késsel apróra vagdaljuk. (Nem daráljuk, darabos kell, hogy maradjon.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálban a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vagdalt diót és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet.
  3. A masszát elfelezzük, majd sütőpapíros tepsiben, 150 C fokra előmelegített sütőben, külön-külön két tésztalapot szárítunk. Amikor megsült (tűpróbával ellenőrizzük), kifordítjuk a formából, majd hagyjuk a lapokat kihűlni.

Krém

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral.
  2. Egy edényben feltesszük melegedni a tejet. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a tojásos masszát, hozzáadjuk a lisztet és végül a csokoládét. Lassú tűzön krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és kihűtjük.
  3. Miután teljesen kihűlt a krém, belekeverjük a kihabosított vajat.
  4. A tortalapokat (ízlés szerint, még félbe is szelhetjük mindkét piskótát, hogy négy vékony tésztalapot kapjunk) megtöltjük a krémmel. Díszítéshez tegyünk félre egy keveset a csokikrémből.

Máz

  1. Az étcsokit (gőzfürdő felett) összeolvasztjuk a margarinnal. Befedjük a mázzal a torta tetejét. Majd hideg helyre tesszük a sütit, és hagyjuk a csokitetőt megdermedni.
  2. A maradék krémet habzsákba töltve díszítjük a torta tetejét, és bevonjuk az oldalát.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2658
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 07.

Ajánló

A legegyszerűbb diólapos csokitorta minden csokifüggő kedvence lehet, mivel az extra vékony szárított lapok hagyják érvényesülni a csokoládékrém ízét. Minden ünnepi családi eseményt, vagy baráti összejövetelt megédesíthetünk vele. A krémbe keverhetünk egy evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport is, ha sötétebb színű és étcsokisabb ízvilágú tortakrémre vágyunk. A díszítéshez pedig használhatjuk, a csokimáz elhagyásával, pusztán a krémet is. Tetejét cicomázhatjuk még egész diószemekkel stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Suska diós csokitorta
Tubicám 33 recept

Nagyim, mint sütifelelős, sokszor koronázta meg szüleim baráti összejöveteleit ezzel a roppant egyszerű receptből készült tortával. A számomra sok gyermekkori emléket idéző süteményt (állítólag) susogósan ropogó tésztája miatt keresztelték Suska tortának, amit nagymamám mindig a kertben termett dióból, és csupa szívből sütött a társaságnak. Apukám nagy kedvence ez az édesség, így az ő kívánságára (mama receptjének útmutatásait szigorúan követve) én is igyekszem ünnepi asztalra varázsolni a régi ízeket.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek