Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Triplacsokis-borlekváros torta

Triplacsokis-borlekváros torta
Triplacsokis-borlekváros torta
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortát a pécsi Janus szakkoli X.- szülinapjára találtam ki és készítettem el először. :) 

Az elkészítéshez egyáltalán nem bonyolult. Ha segítségre van szükségetek, akkor youtube-on találtok videót hozzá. Ott reményeim szerint érthetően sikerült elmagyaráznom a teljes elkészítést :) 

Nagyon jó élkészítést és étvágyat hozzá! ;)

hozzávalók / 12 adag

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borlekvárhoz az étkezési keményítőt elkeverjük pár kanál borral. Felforraljuk a bort, habját lekanalazzuk, és hozzáadjuk a dzsemfixet és az étkezési keményítőt, és 3 percig forraljuk. Egy tepsit kifolpackozunk, és beleöntjük a borlekvárt. Kihűtjük, 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, de min. 2 órát. Másnap eltávolítjuk a fóliát.
  2. Megsütjük a tortalapot, amihez a száraz összetevőket átszitáljuk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgájának a felét és a száraz összetevők felét. Elkeverjük, és mehet bele a másik fele is. 170-180 °C-on tűpróbáig sütjük.
  3. 4 krémünk lesz összesen, amihez a tejszíneket felfőzzük, ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha kihűltek a habtejszíneseket felverjük (rakhatunk bele habfixálót). A főzőtejszíneseket pedig átkeverjük. A fehércsokis főzőtejszíneshez hozzáadjuk az ételfestéket.
  4. Rétegezzük, összeállítjuk a tortát. A piskótát három részre vágjuk (három tortalapunk lesz). Az alsó lapra kerül az ét+tejcsokis (3-as) krém. Erre a tesszük a második piskótát. Erre jön a fehércsokis-habtejszínes (4-es) krém, amire rátesszük a borzselét. A borzselét bekenjük a másik (2-es) fehércsokis krémmel (amit rózsaszínre színeztünk). Erre jöhet a harmadik piskótalap. A torta szélére az étcsokis (1-es) krémet kenjük, a tetejét meg a kétféle fehércsokis (2-es és 4-es) krémmel díszítjük. Nagyon jó élkészítést és étvágyat hozzá! ;)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 636
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Süti MáMohr

Mióta szakács: 2017.03.18.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csupacsoki-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
vörösbor 500 ml
dzsemfix 1 csomag
étkezési keményítő 2 evőkanál
főzőtejszín 200 ml
étcsokoládé 200 g
főzőtejszín 200 ml
fehér csokoládé 150 g
ételfesték 3 csepp
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 100 g
tejcsokoládé 100 g
habtejszín 200 ml
fehér csokoládé 150 g
tojás 8 db
finomliszt 6 csapott ek
étkezési keményítő 2 púpozott ek
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag