r
Nosalty Logó

Csokitorta 10. - meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 10. - meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 948 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 5688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 948 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    366.1 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4621.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2228 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1433 micro
Összesen 5688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előző nap előkészítjük a krémet. A tejszínt elkezdjük melegíteni, hozzátördeljük a csokoládét.
  2. Nem szabad felforralni, mert tönkremegy a tejszín. Amikor már csak kevés apró csokidarab van, levesszük a tűzről, és ott kevergetkük tovább, míg teljesen el nem olvad a csokoládé.
  3. Kihűtjük, és másnapig a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap a tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. (Tűzpróba!) Kihűtjük.
  5. A meggyet lecsorgatjuk, jól kinyomkodjuk, és a levét felfogjuk.
  6. Elővesszük a csokis tejszínt, és roborgéppel sűrű krémet keverünk belőle. Ha hígnak találjuk, keverés közben zselatin fixet keverünk hozzá. Közben sűrűsődik, nem feltétlenül kell az egész zacskó.
  7. Félbevágjuk a tortalapot, megkenjük a krém felével, ráhalmozzuk a jól lecsöpögtetett meggy 2/3-át.
  8. Rátesszük a másik piskótalapot.
  9. A meggy maradék részét a torta közepére halmozzuk, és elkészítjük a zselatint.
  10. A felfogott meggylével dolgozunk. A tortazselé leírása szerint elkészítjük a zselatint, picit kihűtjük, és a meggy tetejére csorgatjuk.
  11. A maradék krémmel körbekenjük a tortát, és hűtőbe tesszük.
  12. 2-3 óra múlva csokiforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23778
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra készítettem el a nagylányommal azt a finom csokitortát. Nem  a legolcsóbb a krém miatt, de a legegyszerűbb és a legfinomabb. Ezt a krémet bármilyen más süti töltelékeként is lehet használni, de csak jó minőségű étcsokit szabad használni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?