Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia torta

Stefánia torta
Stefánia torta
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a tetejét a kakaópor helyett karamellizált cukorral vonjuk be, akkor máris kész a Dobos torta!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

ajánlat

Aki nem diétázik, az nyugodtan készítheti cukorral is; a 7 ek édesítőszer kb. 200 g porcukornak felel meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük az édesítőszerrel és a sütőporral.
  2. A szobahőmérsékletű margarint belekockázzuk, majd a tenyerünk között elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejet, hogy inkább lágy, rugalmas tésztát kapjunk.
  4. 6 egyenlő részre vágjuk, és kör alakúra sodorjuk (a tortaforma alját körbevágva ez nem nehéz).
  5. Gyengén zsírozott tepsi hátulján, előmelegített sütőben pár perc alatt világos színűre sütjük.
  6. A krémhez a lisztet és a kakaóport csomómentesen elkeverjük a tejjel, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint habosra keverjük az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krém már hideg, a kettőt összekeverjük.
  8. A krémet a kihűlt lapok közé töltjük, és a tetejét illetve az oldalát is ezzel vonjuk be.
  9. A tetejére vastagon keserű kakaóport szórunk.
  10. Igazából másnap az igazi!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 124 551
elküldve: 14
receptkönyvben: 992
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaós torta, dobos torta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sszabi
Sszabi Sat, 2015-01-17 17:33

Szia! Szeretném jelezni, hogy a recept enyhén szólva katasztrófa! A lapok üvegként törtek össze, a krém meg olyan volt, mintha megnyitottam volna a csapot! Egyébként is mióta kéne a Stefánia tortát linzertésztából készíteni?! Nem akarok sértegetni senkit, csak tudod elég szar érzés ezzel szembesülni fontos események előtt!!!

lillugeng
lillugeng Thu, 2011-12-22 17:41

Szia!Sok helyen nézelődtem már diabetikus torta recept miatt.Láttam olyat is,ahol teljes kiőrlésű liszttel csinálták.Te melyik variációt ajánlanád?Nem igazán értek ehhez :( Mamámnak szeretnék sütni.

Riera
Riera Thu, 2011-12-01 17:40

Édesítő helyett ha cukrot használok, mennyit rakjak bele?

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2011-12-01 18:02

kedves Riera,
azonos mennyiségű cukorral készítheted (a tésztához és a krémhez 7-7 ek).
sok sikert!
üdv,
toma

BZsuzsi
BZsuzsi Sun, 2011-08-28 09:14

Nagyon imádom ezt a receptet! nagyon finom, de nem émelyítően édes! és tényleg másnapra az igazi!

Rókyca
Rókyca Sun, 2011-08-28 06:57

Sziasztok! Augusztus 20-ára készítettem el a nővérem szülinapjára. Nagyon finom lett, leverte az ország tortáját! :) Mindenkinek ajánlom. Köszi a receptet!

Amarilla
Amarilla / Amarilla Tue, 2010-09-21 19:41

Szia!

Tegnap elkészítettem ezt a tortát, remek lett, ez életem első tortája. Az elején még akadtak kétségeim, mert amíg a tejet nem öntöttem a tésztához, addig nem akart összeállni a massza. Meg persze az sem mindegy, hogy az embernek milyen lehetőségei vannak a konyhában. Nekem például nincs gyúródeszkám az albérletben, a sodrófám pedig görbe. De tényleg isteni lett, úgyhogy megérte küzdeni érte.

Amarilla

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2010-09-22 20:08

kedves Amarilla!
nagyon örülök a sikernek! gyúródeszkám nekem sincs, ezért a munkalapot szoktam alaposan lesikálni, és ott ügyködök. a sodrófát nagyon ügyesen lehet helyettesíteni bármilyen üveggel. szóval semmi probléma, ha valaki ügyes, nem feltétel az utolsó trend szerint felszerelt konyha ;-)
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

_eViKe_
_eViKe_ Wed, 2010-07-28 13:02

Sziasztok! Múlt7en születésnapra készítettem és nagyon finom lett, mindenkinek ízlett :) Köszi a receptet!
Üdv: _eViKe_

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-28 13:20

Nagyon finom, és könnyen beszerezhetők a hozzávalók!

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2009-10-30 11:43

jojajka! nagyon köszönöm. ez tényleg egy klasszikus, nagyanyánk korabeli recept.
további jó főzőcskézést!
üdv,
toma

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2009-06-02 14:31

kedves Éva!
köszönöm szépen. és nemcsak szupi, de még finom is! jó sütkérezést ;-)
xxx
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-06-02 13:06

SZUPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

613
finomliszt 600 g
margarin 300 g
tojás 2 db
édesítőszer 7 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tej 20 ml
finomliszt 100 g
tej 1 l
cukrozatlan kakaópor 3 ek
margarin 250 g
édesítőszer 7 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 dkg