r
Nosalty Logó

Stefánia torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Stefánia torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 7382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    488.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7339.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    2299 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3355 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 7382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük az édesítőszerrel és a sütőporral.
  2. A szobahőmérsékletű margarint belekockázzuk, majd a tenyerünk között elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejet, hogy inkább lágy, rugalmas tésztát kapjunk.
  4. 6 egyenlő részre vágjuk, és kör alakúra sodorjuk (a tortaforma alját körbevágva ez nem nehéz).
  5. Gyengén zsírozott tepsi hátulján, előmelegített sütőben pár perc alatt világos színűre sütjük.
  6. A krémhez a lisztet és a kakaóportcsomómentesen elkeverjük a tejjel, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint habosra keverjük az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krém már hideg, a kettőt összekeverjük.
  8. A krémet a kihűlt lapok közé töltjük, és a tetejét illetve az oldalát is ezzel vonjuk be.
  9. A tetejére vastagon keserű kakaóport szórunk.
  10. Igazából másnap az igazi!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 149128
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 10.

Ajánló

Aki nem diétázik, az nyugodtan készítheti cukorral is; a 7 ek édesítőszer kb. 200 g porcukornak felel meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stefánia torta
ze(n)derta 188 recept

Ha a tetejét a kakaópor helyett karamellizált cukorral vonjuk be, akkor máris kész a Dobos torta!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

7 módszer, hogy javuljon az egyensúlyérzékünk

Alig figyelünk rá, pedig az egyensúly alapvető fontosságú a mindennapi életben: szerepet játszik a legegyszerűbb feladatokban is, például az állásban vagy a járásban, de segíti az olyan összetettebb mozgásformákat is, mint a focizás vagy éppen a súlyemelés.

Szabó Anna

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...