Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa csokis karamellás torta

Csupa csokis karamellás torta
Csupa csokis karamellás torta
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta tavaly készült férjem születésnapjára. Ő mindenképpen csupa csokist akart. Én kicsit megbolondítottam még, de ajánlom mindenkinek, próbálja ki, mert nagyon finom és könnyű. 

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaós piskótát elkészítjük. A tojások kettéválasztjuk és a sárgájukat a cukorral és a víz folyamatos hozzáadásával kézi habverővel habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport. Óvatosan eldolgozzuk.
  3. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszához adjuk. 
  4. Előmelegített sütőben egy kerek tortaformába öntve tűpróbáig sütjük (20-25 perc).
  5. Ha elkészült, várjuk meg, míg kihűl, és vágjuk egyenletes 3 részre.
  6. Először a karamellás krémet készítjük el: a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk, majd ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat, ki mennyit szeretne, és az olvasztott csokoládét. Ez is ízlés kérdése. Mi nagyon szeretjük a csokit, ezért én tettem bele bőven. Jól összedolgozzuk, és félretesszük.
  7. A mascarponekrémhez a mascarponét a porcukorral elkeverjük. Felolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk.
  8. Ezután felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínünket. A kettőt óvatosan egymáshoz keverjük. Egy nagyon finom lágy és habos krémet kapunk.
  9. Elkészítjük a tortának. A 3 részre vágott tortának az alsó lapjára először a karamellás krém jön, egyenletesen elkenjük. Erre a krémre jön a mascarponés krém. És erre a következő tortalap. Vagyis: tortalap-karamellás krém-mascarponés krém-tortalap és így tovább mindaddig, míg a legfelső tortalapra csak a mascarponés krémből teszünk, elsimítjuk, befedjük krémmel mindenhol. Tetszőleges díszítést lehet rá tenni.
  10. Tálalás előtt legalább 6 órára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 717
elküldve: 11
receptkönyvben: 86
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Cica86

Mióta szakács: 2013.03.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellkrémes torta, csokoládétorta, mascarponekrémes csokitorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
tojás 6 db
cukor 15 dkg
víz 6 ek
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
karamellás pudingpor 1 tasak
tej 0.5 l
cukor 4 ek
étcsokoládé 5 dkg
vaj 1 ek
mascarpone 250 g
porcukor 2 ek
habtejszín 5 dl
étcsokoládé 10 dkg