r
Nosalty Logó

Csupa csokis karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csupa csokis karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Összesen 5867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    360.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1692 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.9 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 5867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A kakaós piskótát elkészítjük. A tojások kettéválasztjuk és a sárgájukat a cukorral és a víz folyamatos hozzáadásával kézi habverővel habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport. Óvatosan eldolgozzuk.
  3. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszához adjuk.
  4. Előmelegített sütőben egy kerek tortaformába öntve tűpróbáig sütjük (20-25 perc).
  5. Ha elkészült, várjuk meg, míg kihűl, és vágjuk egyenletes 3 részre.
  6. Először a karamellás krémet készítjük el: a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk, majd ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat, ki mennyit szeretne, és az olvasztott csokoládét. Ez is ízlés kérdése. Mi nagyon szeretjük a csokit, ezért én tettem bele bőven. Jól összedolgozzuk, és félretesszük.
  7. A mascarponekrémhez a mascarponét a porcukorral elkeverjük. Felolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk.
  8. Ezután felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínünket. A kettőt óvatosan egymáshoz keverjük. Egy nagyon finom lágy és habos krémet kapunk.
  9. Elkészítjük a tortának. A 3 részre vágott tortának az alsó lapjára először a karamellás krém jön, egyenletesen elkenjük. Erre a krémre jön a mascarponés krém. És erre a következő tortalap. Vagyis: tortalap-karamellás krém-mascarponés krém-tortalap és így tovább mindaddig, míg a legfelső tortalapra csak a mascarponés krémből teszünk, elsimítjuk, befedjük krémmel mindenhol. Tetszőleges díszítést lehet rá tenni.
  10. Tálalás előtt legalább 6 órára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7863
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta tavaly készült férjem születésnapjára. Ő mindenképpen csupa csokist akart. Én kicsit megbolondítottam még, de ajánlom mindenkinek, próbálja ki, mert nagyon finom és könnyű. 

Hozzávalók

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?