Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-mézes szelet

Karamellás-mézes szelet
Karamellás-mézes szelet
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi sütink egyike volt.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Karamellás dió

  1. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk, és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.

Krém + karamell

  1. A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet felforraljunk 10 dkg cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet, és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a margarinnal.
  2. 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük, és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

Tészta + összeállítás

  1. A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral.
  2. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas-mézes keveréket.
  3. Jól összegyúrjuk, és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  4. A tésztát kétfelé osztjuk, és 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10-12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk, ráfektetjük a másik tésztalapot, és eloszlatjuk rajta a karamellás diót, és ezt is megsütjük.
  5. Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel, és ráfektetjük a diós tésztalapot.
  6. Egy éjszakán át pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 093
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamelles réteges

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2046
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
margarin 15 dkg
porcukor 10 dkg
méz 2 ek
tojás 2 db
fahéj 1 kávéskanál
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
margarin 15 dkg
cukor 20 dkg
dió 20 dkg
cukor 10 dkg
méz 3 ek
margarin 8 dkg