r
Nosalty Logó

Karamellás-mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Karamellás-mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 2046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 8179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 2046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    460.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    190 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    941.1 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3073 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 8179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk, és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.

Krémhez:

  1. A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet felforraljunk 10 dkg cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet, és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a margarinnal.
  2. 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük, és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

Tetejére:

  1. A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral.
  2. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas-mézes keveréket.
  3. Jól összegyúrjuk, és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  4. A tésztát kétfelé osztjuk, és 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10-12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk, ráfektetjük a másik tésztalapot, és eloszlatjuk rajta a karamellás diót, és ezt is megsütjük.
  5. Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel, és ráfektetjük a diós tésztalapot.
  6. Egy éjszakán át pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6160
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-mézes szelet
Salamon Csilla 1202 recept

Karácsonyi sütink egyike volt.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!