r
Nosalty Logó

Csokis kalács (nemcsak Valentin napra)

NS
Csokis kalács (nemcsak Valentin napra)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

951
Kalória
21.5g
Fehérje
129.2g
Szénhidrát
39.8g
Zsír
59.4g
Víz
185.9g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

Összesen 3802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    517 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a csokikrémet, amihez összekeverjük a puha vajat, kakaót, porcukrot és valamennyi olvasztott vajat, hogy krémes legyen.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukorral 1/2 dl meleg tejben kevés liszttel, és 20 percig állni hagyjuk.
  3. Amaradék langyos tejbe belekeverjük a tojássárgákat, édesítőt, vizet,vajat, és kézi robottal elkeverjük, hogy homogén legyen.
  4. A tojásos egyveleget, az élesztőt a liszthez adagoljuk, és dagasztani kezdjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz.
  5. Duplájára kelesztjük meleg helyen (min. 30 perc).
  6. Átdagasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük.
  8. A tekercset többször megcsavarjuk, vigyázva, hogy a csoki ne folyjon ki. Sütőformába helyezzük.
  9. 40 percig újrakelesztjük, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi Valentin napi reggeli, szeretteinknek. Csokis is, édes is, kalács is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...