r
Nosalty Logó

Csokis kalács (nemcsak Valentin napra)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis kalács (nemcsak Valentin napra)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

Összesen 951 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

Összesen 3802 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

Összesen 320 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 951 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3802 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a csokikrémet, amihez összekeverjük a puha vajat, kakaót, porcukrot és valamennyi olvasztott vajat, hogy krémes legyen.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukorral 1/2 dl meleg tejben kevés liszttel, és 20 percig állni hagyjuk.
  3. Amaradék langyos tejbe belekeverjük a tojássárgákat, édesítőt, vizet,vajat, és kézi robottal elkeverjük, hogy homogén legyen.
  4. A tojásos egyveleget, az élesztőt a liszthez adagoljuk, és dagasztani kezdjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz.
  5. Duplájára kelesztjük meleg helyen (min. 30 perc).
  6. Átdagasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük.
  8. A tekercset többször megcsavarjuk, vigyázva, hogy a csoki ne folyjon ki. Sütőformába helyezzük.
  9. 40 percig újrakelesztjük, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17360
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 13.

Ajánló

Kávé mellé reggelire.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi Valentin napi reggeli, szeretteinknek. Csokis is, édes is, kalács is.

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládés töltelékhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek