Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós sajtos rudacskák

Omlós sajtos rudacskák
Omlós sajtos rudacskák
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és nagyon omlós. Egyszerűen imádjuk.:D

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a szalalkálit, és beletesszük a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. A 2 tojásban elkeverjük a tejfölt és a sót, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  3. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd feldaraboljuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
  5. A tetejüket megkenjük a tojással, megszórjuk sóval, majd a reszelt sajttal, és ízlés szerint szórunk rá szezámmagot vagy köménymagot. (Én általában a tészta felét köménymagosan, a másik felét szezámmagosan készítem el.)
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 35 152
elküldve: 13
receptkönyvben: 147
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Lindus89

Mióta szakács: 2012.08.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: sajtos rúd
hasonló kategóriák: sós rúd, sajtos roló, sós csiga, pirog, párna, sós masni, sajtos golyó, pereckék, fonat, grissini

egyéb elnevezések

szalalkális-sajtos rúd, trappista sajtos rudacskák, köményes-sajtos rúd, szezámmagos-sajtos rudacskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

339
trappista sajt 15 dkg
finomliszt 35 dkg
szalalkáli 10 g
margarin 15 dkg
tojás 2 db
tejföl 1 ek
1 tk
tojás 1 db
szezámmag 2 ek
köménymag 1 ek
0 ízlés szerint
sajt 5 dkg