r
Nosalty Logó

Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 962 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5773 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 379 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 962 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    332.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4850.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1463 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2827 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 5773 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 379 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
  2. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
  3. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
  4. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
  5. Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
  6. Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 461
  • Össznézettség: 642859
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet egy idős nénitől kaptam, mikor elsőnek megsütöttem, rájöttem milyen egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Én mindig füstölt sajttal készítem, ezért nem teszek bele annyi sót.

Hozzászólások

Szeva

Iluska, ha elfogadsz egy gyorsító tanácsot: kinyújtod a tésztát, megkened tojással (vagy toj.fehérjével), megszórod valamivel és csak ezután vágod fel derelye vágóval. így a reszelt sajt nem gubancolódik a 2 stangli között. További ügyeskedést. Éva

tenger

Már el is mentettem! :-) Szevának igaza van, úgy sokkal egyszer?bb) Kérdés: kb. mekkorára vágod? Szép napot! T.

mulix

Én pedig azt kérdezném,hogy hány gramm a kocka margarin és mennyi a kis doboz tejfel (ml vagy gr.)?

Iluska

Kedves mulix!Kb; 6 vagy 7 kanál tejföl.A margarinra annyit tudok irni én is,hogy egy kockányi vaj.....jó sütögetést!!

Szeva

Kedves Tenger! Erre is van egy trükk.El?ször a téglalap alján vágj egy csíkot a derelye vágóval, majd azonos számú fogazatonként menj felfelé. A fogazatszám ízlés és napi kedv szerint változik. Mulix! Minden kocka margarin 25 dkg, ha ennél nagyobb (50 dkg) akkor az tégla. A kis doboz tejföl 175 gr. Ezeket Te is felfedezheted a csomagoláson. Éva

mulix

Nálunk (nem Magyarország) a tejfel zacskós,a margarin is többféle ezért kérdeztem

Iluska

Sziasztok!Úgy veszem észre Szeva50 már mindenben segitett választ adni./Nem értem rá géphez ülni/ Egyébként,mindig igy készitem én is,ahogy gyorsitó tanácsként irod!!

Iluska

Kedves tenger!Miután kinyújtottad a tésztát téglalap alakúra,olyanra vágod,amilyet te szeretnél.Lehet hosszabbra,vagy vékonyabbra.

Iluska

Kedves mulix!Kb; 6 vagy 7 kanál tejföl.A margarinra annyit tudok irni én is,hogy egy kockányi vaj.....jó sütögetést!!

szteri

Nagyon finom lett, a csalad odavan erte, köszi a receptet!

Iluska

Szteri!Örülök,hogy jól sikerült!További jó sütést,f?zést!!

marcipann

Ma megsütöttem. Nagyon finom lett, csak sótlan,pedig két teáskanál sót tettem a megadott mennyiséghez. Legközelebb legalább 3,5 teáskanálnyit teszek. A sütési id?r?l, nem tudom, hogy kinek milyen süt?je van, de hagyományos gázsüt?ben 25 perc alatt száénné égne. Akinek ilyen süt?je van, kb 15 perc a sütési id?.

Iluska

Kedves marcipann!Örülök a sikerednek!Valaki a sósabb dolgokat szereti, /bár nem egészséges/.Valószín? nekünk azért is megfelel? a só mennyisége,mert füstölt sajtból készítem,és az sósabb,mint a sima sajt. A sütési id?,pedig mindenkinél más,hiszen valakinek éget a süt?je.Üdv!

Szeva

Kedves Marcipann! A sózás az egy ravasz dolog. Nem a receptben van a hiba, hanem tudomásul kell vennünk, hogy só és só között is van különbség. Mikor összegyúrtad a tésztát, kóstold meg. Ha egy picit(!) sósabbnak érzed a kelleténél, akkor jó. Sütéskor veszít egy csöppet a sósságából. Vagy: ha már úgy adódott, hogy elbírt volna még egy kis sót a tészta, akkor még tudsz korrigálni mikor a süt?b?l kiveszed és még forrón a sószóróból meghinted. További sok sikert. Éva

Iluska

Köszi,hogy helyettem mindent megválaszolsz.......de a receptet én tettem fel,én is tudok rá kielégít? választ adni!!Bocsi!

horzsu

Tényleg Te is tudsz rá válaszolni! De más is ! És itt egymást segítjük a tanácsokkal. Ha nem szeretnéd , hogy egy társasági oldalon más is hozzászóljon, akkor mentsd el a gépeden és nézegesd !

Iluska

Ha én már megválaszoltam a feltett kérdéseket,azután fel?lem bárki szintén adhat rá választ,s?t segíthet új ötletekkel.....szerintem ez így korrekt.

Szeva

Kedves ilus74! A korrektséghez az is hozzátartozik, hogy úgy tedd közzé a receptet ahogy elkészíted. Elég ha végig olvasod újra a receptet és a kommenteket. Ezennel megígérem, hogy átlépem a receptjeidet, nehogy újabb támadásnak tegyem ki magam és a hasonlóan gondolkodókat. Üdv: Éva

Törölt felhasználó

Sziasztok, nem beleszólásként, de sztem nem baj, ha más is válaszol esetleg egy feltett kérdésre, mert ahogy az elején is megesett, nem bizots, h a recept gazdája gépközelben van, így gyorsabb lehet a segítség egy esetleges sürg?s kérdéshez... Sztem kár ezen megsért?dni, inkább segítsük egymást :) Több szem többet lát... Én is elmentettem a receptet, alkalom adtán meg is sütöm ;) Szép napokat és jó sütögetést, Viki

Bubala Lajosné

Nagyon szeretjük a sós rágcsálnivalókat, csak sajnos zömében csak frissen ropogósak, vagy puhák. Ez a recept maga a tökély, már 3 napja sütöttem meg és mintha még jobb lenne, mint frissen. Ráadásul olcsó és kiadós, nekem 4 tepsi lett. Ugyanakkor szégyenkezem azok miatt, akik képesek egy sajtos stangli ürügyén goromba, oda nem ill? vitákat kezdeményezni, nem lenne szabad megengedni, hogy ide is beférközzön a durvaság. Van erre már vitafórum - hagyjuk békességben a stanglit! Mégegyszer köszönet a kitün? receptért!

Iluska

Örülök,hogy ízlett és bejön a recept.Sikeres sütögetést!Puszi

Törölt felhasználó

Koszi a receptet nagyon jo a nagymamam is igy csinalta.

Iluska

Üdv!Van aki még ?rzi a hagyományokat.....örülök,ha tetszik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?