r
Nosalty Logó

Csokis fahéjas shortbread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis fahéjas shortbread
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.3 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3167.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 477 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy közepes keverőtálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a fahéjat, a sót és végezetül a sütőport.
  2. Verjük fel a vajat a porcukorral egy kézi mixerrel, keverjük addig, míg egy könnyű selymes állagot kapunk.
  3. Ezután adjuk fokozatosanhozzá a liszt-keverékünket, és dolgozzuk össze a kézi mixerrel lassú fokozaton. Ne ijedjünk meg, ha egy morzsás állagot kapunk, gyúrhatunk mégrajta a kezünkkel is, hogy összeálljon a massza.
  4. Fedjük be a tepsinket sütőpapírral, és egy kis vajjal vagy olajjal kenjük be.
  5. Öntsük rá a kakaós masszát, és egy kanál vagyaz ujjunk segítségével nyomkodjuk szét az egész tepsi területén.
  6. Miután uniformizáltuk,tegyük be pihenni a hűtőbe egy bő 20percre.
  7. Mielőtt a sütőben landolna, szurkáljuk meg egy villával a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig süssük.
  9. Szórjuk rá, míg forró,a cukrot és a instant kávé szemecskéket, és ezután szeleteljük kedvünk szerint téglalap vagy kocka formára.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3159
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Ajánló

Jó habos tejeskávéval még jobban csúszik, vagy hideg téli estékre forralt borral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A híres/hírhedt Martha Stewart receptestárjából.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!