Nosalty Logó

Csokis fahéjas shortbread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis fahéjas shortbread
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 825 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4953 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 477 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 825 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.3 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3167.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4953 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 477 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy közepes keverőtálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a fahéjat, a sót és végezetül a sütőport.
  2. Verjük fel a vajat a porcukorral egy kézi mixerrel, keverjük addig, míg egy könnyű selymes állagot kapunk.
  3. Ezután adjuk fokozatosanhozzá a liszt-keverékünket, és dolgozzuk össze a kézi mixerrel lassú fokozaton. Ne ijedjünk meg, ha egy morzsás állagot kapunk, gyúrhatunk mégrajta a kezünkkel is, hogy összeálljon a massza.
  4. Fedjük be a tepsinket sütőpapírral, és egy kis vajjal vagy olajjal kenjük be.
  5. Öntsük rá a kakaós masszát, és egy kanál vagyaz ujjunk segítségével nyomkodjuk szét az egész tepsi területén.
  6. Miután uniformizáltuk,tegyük be pihenni a hűtőbe egy bő 20percre.
  7. Mielőtt a sütőben landolna, szurkáljuk meg egy villával a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig süssük.
  9. Szórjuk rá, míg forró,a cukrot és a instant kávé szemecskéket, és ezután szeleteljük kedvünk szerint téglalap vagy kocka formára.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2995
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Ajánló

Jó habos tejeskávéval még jobban csúszik, vagy hideg téli estékre forralt borral.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A híres/hírhedt Martha Stewart receptestárjából.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ha valaki e recept szerint képes ezt megcsinálni, megemelem a kalapom! A rúd vaj, csupor liszt és csupor porcukor vajon mennyi lehet dekában, kilóban, vagy esetleg méterben?? Nevetséges! Egy receptnél a minimális elvárás, hogy pontos mennyiséget tartalmazzon, hogy az egyszeri háziasszony is el tudja készíteni. Remélem a legközelebbi recept használható lesz.

Törölt felhasználó

Kedves Pendrive, Ezt a receptet egy amerikai gasztroblogger oldalarol irtam ki/forditottam le.Ha korul nezel az amerikai recept leirasok kozt,csak ilyen "mertekegysegeket" fogsz talalni.Lehet,hogy vennem kellett volna a faradtsagot,hogy egy rud vajat kimerjek.Nem tettem.Ezzenel is elnezest kerek minden verbeli magyar haziasszonytol.

Gabys

Kedves Pátmosz, én kicsit higgadtabban kérdezek. Tényleg mennyi a csupor? és a rúd? Anno a dédnagymamám csuporban (égetett agyagedény) tárolta a tejet, tejfölt. Kisebb-nagyobb csuprokban. Az amerikai (angol) mértékegységekben "cup" a használatos (2,5 dl. bögre), de csupor sehol nincs, rud meg végképp nincs. Szerintem összekeverted a csuprot a cuppal fordításkor. Bár az ars poeticad is érdekes mint gasztronomiai hívjuk hitvallásnézetnek. Mit markol a seggünk??????

Virág76

Kedves Pátmosz! Ha a kép a sajátod,akkor el is készítetted,Írd le kérlek úgy az összetev?ket,ahogy otthon kimérted.Pl: 20 dkg vaj stb.. Én is szívesen elkészíteném,de így nem állnék neki. Üdv :Virág

Törölt felhasználó

Kedves mindenki, A nagymamam mindig ugy mondja a bogrenek,hogy csupor,valahogy ez bennem megmaradt,igy en ha bogrere mutatok,azt mondom,hogy csupor. Es megegyszer sajnalom de valodi mertekegysegekkel nem szolgalhatok,mivel jomagam is ezutan a leiras utan keszitettem el ezt a csokis kekszet. http://www.jemangelaville.com/2005/12/22/cinnamon-chocolate-espresso-shortbread/

ma.il

beregeltem csak ezért (: még jó, hogy Pátmosz belinkelte az eredeti receptet. ebb?l kiindulva: vaj 3 rúd (stick)=340,21 g van itt egy fain kis vajátváltó (mert ez biza nem csak nekünk problémás). minden mértékr?l minden mértékre. http://www.traditionaloven.com/conversions_of_measures/butter_converter.html de a jobb oldalsávban van még egy csomó átváltó. az eredeti receptben szerint ugye 2 1/3 cups (csésze) liszt = 291.67 g (csak így begépeltem, hogy 2 1/3, simán érti) ügyes kis vacak. mentsétek el, máskor is jól jöhet.

Rumiszivi

Köszi a linket :D, én elmentettem! Nagy segítség!!! Üdv. Szivi

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.