Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-diós kalács

Csokis-diós kalács
Csokis-diós kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly kipróbáltam ezt a kalácsot olyan jól sikerült, hogy a családom karácsonyra kérte, hogy ilyet süssek (persze már dupla adagot:) ).

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Töltelék

Szirup

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy keverőtálba beletesszük a lisztet, a kristálycukrot, a felfuttatott élesztőt, a sót, a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a három tojást, a vizet. Kézzel vagy robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha margarint. Addig gyúrjuk, amíg a tészta szépen összeáll. Bucit formázunk belőle, egy belisztezett tálba rakjuk és lefolpakozzuk.
  2. Egy egész éjszakára, de legalább néhány órára a hűtőbe tesszük, szépen meg fog kelni.

Krém

  1. Vízgőz fölött felolvasztjuk együtt a feldarabolt csokoládét és a margarint. Tálkában csomómentesen összekeverjük a porcukrot, a kakaóport és a sót.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz, összekeverjük. Hűtőbe tesszük. Kenés előtt mikróban kicsit fel kell melegíteni, hogy kenhető, de nem folyós masszává olvadjon vissza.

Töltelék

  1. Összedaraboljuk a diót. Én kész kandírozott narancshéjat vettem, így azzal nem volt dolgom.

Összeállítás

  1. Miután elkészítettük a krémet és a diót, a tésztát két részre osztjuk (érdemes mérlegen lemérni, hogy a két adag valóban egyforma legyen). Az egyik bucit lisztezett gyúródeszkán 40x30 cm-es téglalapra nyújtjuk.
  2. Megkenjük a csokis töltelék felével, megszórjuk a durvára vágott dióval, a kandírozott narancshéjjal. Hosszában, bejgli-szerűen feltekerjük. Most éles késsel hosszában félbevágjuk, mind a két felet úgy igazítjuk hogy a töltelékes oldal nézzen fel, majd "összefonjuk".
  3. Óvatosan áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyérformába. Megismételjük a másik adag tésztával és töltelékkel. Huzatmentes helyen 1 óráig kelesztjük.
  4. 190 C fokos sütőben 30 percig sütjük.

Szirup

  1. Kis lábasban összeforraljuk a cukrot és a vizet, langyosra hűtjük, majd a forró kalácsot ezzel megkenjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 958
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Xaxa.20

Mióta szakács: 2018.03.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládéval töltött kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1921
finomliszt 55 dkg
cukor 10 dkg
friss élesztő 20 g
1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db
víz 1.2 dl
margarin 15 dkg
étcsokoládé 15 dkg
margarin 12 dkg
porcukor 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
1 csipet
dió 15 dkg
kandírozott narancshéj 15 dkg
cukor 15 dkg
víz 1 dl