r
Nosalty Logó

Csokis-diós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-diós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Összesen 1921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Összesen 7683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    386.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5580.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    769 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2306 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 7683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy keverőtálba beletesszük a lisztet, a kristálycukrot, a felfuttatott élesztőt, a sót, a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a három tojást, a vizet. Kézzel vagy robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha margarint. Addig gyúrjuk, amíg a tészta szépen összeáll. Bucit formázunk belőle, egy belisztezett tálba rakjuk és lefolpakozzuk.
  2. Egy egész éjszakára, de legalább néhány órára a hűtőbe tesszük, szépen meg fog kelni.

Krém

  1. Vízgőz fölött felolvasztjuk együtt a feldarabolt csokoládét és a margarint. Tálkában csomómentesen összekeverjük a porcukrot, a kakaóport és a sót.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz, összekeverjük. Hűtőbe tesszük. Kenés előtt mikróban kicsit fel kell melegíteni, hogy kenhető, de nem folyós masszává olvadjon vissza.

Töltelék

  1. Összedaraboljuk a diót. Én kész kandírozott narancshéjat vettem, így azzal nem volt dolgom.

Összeállítás

  1. Miután elkészítettük a krémet és a diót, a tésztát két részre osztjuk (érdemes mérlegen lemérni, hogy a két adag valóban egyforma legyen). Az egyik bucit lisztezett gyúródeszkán 40x30 cm-es téglalapra nyújtjuk.
  2. Megkenjük a csokis töltelék felével, megszórjuk a durvára vágott dióval, a kandírozott narancshéjjal. Hosszában, bejgli-szerűen feltekerjük. Most éles késsel hosszában félbevágjuk, mind a két felet úgy igazítjuk hogy a töltelékes oldal nézzen fel, majd "összefonjuk".
  3. Óvatosan áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyérformába. Megismételjük a másik adag tésztával és töltelékkel. Huzatmentes helyen 1 óráig kelesztjük.
  4. 190 C fokos sütőben 30 percig sütjük.

Szirup

  1. Kis lábasban összeforraljuk a cukrot és a vizet, langyosra hűtjük, majd a forró kalácsot ezzel megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5320
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly kipróbáltam ezt a kalácsot olyan jól sikerült, hogy a családom karácsonyra kérte, hogy ilyet süssek (persze már dupla adagot:) ).

Hozzávalók

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!