r
Nosalty Logó

Kapros-ricottás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kapros-ricottás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 611 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3658 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 611 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8381.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    3865 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    812 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 3658 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát áztassuk be forró vízbe, majd szűrjük le és papírtörlővel itassuk le a nedvességet róla. A töltelék többi hozzávalóival keverjük el, rakjuk félre.
  2. A tészta alapanyagait gyúrjuk össze és enyhén lisztezett deszkán jól dagasszuk be. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, duplájára kelesztjük.
  3. Kinyújtjuk nagyon vékonyra (1-2 mm), kb. 50x77cm nagyságú téglalapra. Hosszában vágjuk ketté, szórjuk meg az egyik felét zsemlemorzsával, és vékonyan kenjük rá a fele tölteléket. Tekerjük fel, mint a bejglit, vágjuk fel 5 egyenlő rúdra és rakjuk sütőpapírral bélelt kenyérformába, egymás tetejére. A tészta másik felével hasonlóan járunk el.
  4. Kenjük le a kalácsok tetejét tojással, konyharuhával befedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  5. Begyújtjuk a sütőt, még egyszer lekenjük a tésztákat tojással és berakjuk sülni. Amikor piros a teteje, akkor még egy darab fehér papírt rakunk rá, és tovább sütjük 15 percig.
  6. Amikor megsült 10 percig hagyjuk hűlni a formában, majd tortarácsra rakva, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy könnyebb legyen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1459
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Ajánló

Reggelire vagy uzsonnára egy nagy bögre kakaó mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nekünk annyira ízlett a potica kenyér, hogy mégiscsak elkészült a "túrós" változat is. Nálunk a ricotta áll a legközelebb hozzá. A fotózásnál nem látszanak a tekercsek úgy, mint az almásnál, pedig azt gondoltam, a kapor miatt jobban lehet majd látni. Egy ismerősünk anyukája készítette a kapros-túrósat mazsolával, nekem annyira ízlett, hogy most már én is mindig rakok bele. Amiért nem túl édes a töltelék és a kaportól pedig fűszeres, szerintem itt-ott ráharapni az édes kis mazsolára szinte meglepő, hogy mennyire illik bele.

Hozzászólások (2)

Fahéj

Jaj, de szép! Én még sose próbáltam kapros-édest készíteni, de biztos nagyon finom. Szép estét! Fahéj

witch

Koszonom! Nem olyan tul edes a toltelek, nekem pont azert izlik jobban, hogy van egy kis mazsola benne. Jo ejszakat! udv:witch

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek