r
Nosalty Logó

Biroche di Pasqua márványosan

NS
Biroche di Pasqua márványosan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

733
Kalória
20.3g
Fehérje
125.2g
Szénhidrátok
16.1g
Zsír
45.5g
Víz
147.3g
Koleszterin
5.2g
Rost
21.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 4396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5948.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 4396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. Mindkét adag tejet a fele mennyiségű cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőket. Ez idő alatt a többi alapanyagot összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt is. Ekkor tesszük bele a kakaós részbe a kakaóport. (Ne ijedjünk meg, a tészta nagyon lágy lesz, alig tudjuk majd leszedni a kezünkről, de ettől lesz majd omlós, foszlós a kalács.)
  2. Mindkét tálat lefedjük folpackkal, s a duplájára kelesztjük őket, ez kb. 1 óra időt vesz igénybe. Folytatásként, mivel szétvágni nem fogjuk tudni a tésztákat, ezért négy részre tépjük mind a fehér, mind a kakaós tésztát, s lisztes deszkán a fehér tésztát még két részre tépjük, s már mindhárom kis gombócból - a barna rész a harmadik – hengereket sodrunk belőlük, majd sima fonással összefonjuk őket, s a végüknél összekapcsoljuk őket koszorú formába.
  3. Ezután ismét 1 órát hagyjuk kelni a tésztát, majd tojással megkenjük a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (nekem a tojás nagyon gyorsan megbarnult a tetején, ezért kb. 15 perc után levettem 150 fokra, és csak alsó sütéssel sütöttem).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A Brioche di Pasqua az olaszok klasszikus húsvéti kalácsa. Az eredeti kalácsban nincs kakaós rész, csak egyszínű fehér az egész, de én gondoltam, fokozom ezt a már önmagában is nagyon finom süteményt. Valamint, az olaszok a sütés előtti pillanatban minden koszorúba 1 db főtt tojást, vagy hímes tojást tesznek, s a már tojással megkent kalácsot megszórják apróra vágott pisztáciával, vagy színes esetleg fehér sütésálló cukorral.

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...