r
Nosalty Logó

Biroche di Pasqua márványosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Biroche di Pasqua márványosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 733 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 4396 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 285 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 733 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5948.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 4396 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. Mindkét adag tejet a fele mennyiségű cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőket. Ez idő alatt a többi alapanyagot összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt is. Ekkor tesszük bele a kakaós részbe a kakaóport. (Ne ijedjünk meg, a tészta nagyon lágy lesz, alig tudjuk majd leszedni a kezünkről, de ettől lesz majd omlós, foszlós a kalács.)
  2. Mindkét tálat lefedjük folpackkal, s a duplájára kelesztjük őket, ez kb. 1 óra időt vesz igénybe. Folytatásként, mivel szétvágni nem fogjuk tudni a tésztákat, ezért négy részre tépjük mind a fehér, mind a kakaós tésztát, s lisztes deszkán a fehér tésztát még két részre tépjük, s már mindhárom kis gombócból - a barna rész a harmadik – hengereket sodrunk belőlük, majd sima fonással összefonjuk őket, s a végüknél összekapcsoljuk őket koszorú formába.
  3. Ezután ismét 1 órát hagyjuk kelni a tésztát, majd tojással megkenjük a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (nekem a tojás nagyon gyorsan megbarnult a tetején, ezért kb. 15 perc után levettem 150 fokra, és csak alsó sütéssel sütöttem).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2143
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Ajánló

További képek itt:

Receptkategóriák

A Brioche di Pasqua az olaszok klasszikus húsvéti kalácsa. Az eredeti kalácsban nincs kakaós rész, csak egyszínű fehér az egész, de én gondoltam, fokozom ezt a már önmagában is nagyon finom süteményt. Valamint, az olaszok a sütés előtti pillanatban minden koszorúba 1 db főtt tojást, vagy hímes tojást tesznek, s a már tojással megkent kalácsot megszórják apróra vágott pisztáciával, vagy színes esetleg fehér sütésálló cukorral.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.