Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-citromos szelet

Csokis-citromos szelet
Csokis-citromos szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában sokat kutakodok az interneten új sütemények után, az egyik süteményes oldalon rátaláltam erre a receptre, nem gondoltam volna, hogy ennyire kiadós és kapós lesz :).
Anyukám mondta, hogy mi lenne, ha új sütivel rukkolnánk elő húsvétra! Mikor olvastam az összetevőket, hát eléggé soknak tűnt, mikor megcsináltam, és felszeleteltem, akkor egy nagyon szép és mutatós süteményt kaptam, és nem utolsó sorban nagyon finom is!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A csokis krémhez

A citromos krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, mert kiadós és nagyon finom:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a szódabikarbónát szárazon elkeverjük, majd a zsírral elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a tejet (előbb 2 dl, majd ha szükséges a többit is, a liszt minőségétől függ) és a mézet. A tészta állaga finom selymes tapintású kell, hogy legyen.
  3. Az összedolgozott masszát hat egyenlő részre osztjuk, és a tepsi hátlapján nyújtjuk el, melyet vékonyan leolajoztunk, és halványan megszórtunk liszttel. Előmelegített sütőben 3-5 percig sütjük.
  4. A kisült lap alá nyúlunk hosszúpengéjű késsel, és fellazítjuk a tésztát a tepsiről, majd előkészített papírra csúsztatjuk, rá egy másik papírt, és lenyomtatjuk (mindet egymás tetejére rakva, papírokkal közötte), a nyomtatás szükséges, hogy a lapok ne görbüljenek, ne púposodjanak fel a közepén, mivel nagy a felület.
  5. A lisztet és az étkezési keményítőt elkeverjük kevés tejjel (mint a pudingnál). A többi tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot felforraljuk, beletesszük a csokit, majd belekeverjük az elkevert lisztes masszát, készre főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint. A citromos krémnél is ez az eljárás, csak a citrom levét és reszelt héját legutoljára mixeljük bele a krémbe.
  6. Az összeállításnál kezdjük a csokis krémmel, majd citromos, csokis, citromos, csokis, és ráemeljük, vagy csúsztassuk a legfelső lapot.
  7. Lenyomatjuk, hogy szép sima legyen a felülete, majd csokimázzal vonjuk be.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 809
elküldve: 1
receptkönyvben: 202
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

magyar szelet, citrom- és csokikrémes sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1501
finomliszt 1.05 kg
sütőpor 2 csomag
porcukor 30 dkg
szódabikarbóna 1.5 kk
mangalica zsír 15 dkg
méz 4 ek
tejföl 3 ek
tej 2 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
tej 9 dl
porcukor 36 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 7.5 evőkanál
étkezési keményítő 3 evőkanál
csokoládé 15 dkg
margarin 50 dkg
tej 6 dl
porcukor 24 dkg
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
finomliszt 4.5 evőkanál
citrom 1 db
margarin 20 dkg
csokoládé 10 dkg
margarin 5 dkg