r
Nosalty Logó

Csokis-céklás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Csokis-céklás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5641.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Legelső lépésként a céklát készítjük elő, amire kétféle lehetőségünk van. A meghámozott, nagyobb darabokra vágott céklát vagy megfőzzük, vagy sütőben, alufólia alatt megsütjük. Ez utóbbit ajánlom, mert úgy jobban megmarad az íze!
  2. Amíg a cékla puhul (vagyis sül-fő), előkészítjük a többi hozzávalót. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a meghűlt vajas csokit, végül pedig a sütőporral, csipetnyi sóval elkevert lisztet.
  3. A kihűlt céklát apró lyukú reszelőn lereszeljük, és a tésztaalapba keverjük. Az így kapott csokis-céklás masszát egy kikent, kapcsos tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  4. A tejfölt kikeverjük a 3 evőkanálnyi cukorral, és a sütőből és a tortaformából kivett, még meleg süti tetejére kenjük. Mikor már meghűlt a sütink (tehát nem tud szétfolyni rajta a csoki), megszórjuk csokicseppekkel vagy csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 934
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 26.

Ajánló

Desszertként egy csésze kávé, tea mellé kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-céklás szelet
giuliettalupa 82 recept

Egy kedves ismerősöm kínált meg ezzel a sütivel, és rögtön mellékelte a receptjét is. Nagyon finom, puha a tésztája, de nekem még valami hiányzott róla. Így mikor elkészítettem, annyival egészítettem ki, hogy a tetejét megkentem cukros-tejföllel és megszórtam csokicseppekkel. Aki nem szereti a tejfölös dolgokat, az megpróbálhatja krémmel, habbal vagy csokimázzal bevonni. úgy is finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!