Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-céklás szelet

Csokis-céklás szelet
Csokis-céklás szelet
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm kínált meg ezzel a sütivel, és rögtön mellékelte a receptjét is. Nagyon finom, puha a tésztája, de nekem még valami hiányzott róla. Így mikor elkészítettem, annyival egészítettem ki, hogy a tetejét megkentem cukros-tejföllel és megszórtam csokicseppekkel.

Aki nem szereti a tejfölös dolgokat, az megpróbálhatja krémmel, habbal vagy csokimázzal bevonni. úgy is finom!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Desszertként egy csésze kávé, tea mellé kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legelső lépésként a céklát készítjük elő, amire kétféle lehetőségünk van. A meghámozott, nagyobb darabokra vágott céklát vagy megfőzzük, vagy sütőben, alufólia alatt megsütjük. Ez utóbbit ajánlom, mert úgy jobban megmarad az íze!
  2. Amíg a cékla puhul (vagyis sül-fő), előkészítjük a többi hozzávalót. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a meghűlt vajas csokit, végül pedig a sütőporral, csipetnyi sóval elkevert lisztet.
  3. A kihűlt céklát apró lyukú reszelőn lereszeljük, és a tésztaalapba keverjük. Az így kapott csokis-céklás masszát egy kikent, kapcsos tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  4. A tejfölt kikeverjük a 3 evőkanálnyi cukorral, és a sütőből és a tortaformából kivett, még meleg süti tetejére kenjük. Mikor már meghűlt a sütink (tehát nem tud szétfolyni rajta a csoki), megszórjuk csokicseppekkel vagy csokiforgáccsal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 331
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
59 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejfölös céklás szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

614
cékla 15 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
barna cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tejföl 4 dl
cukor 3 ek
csokoládédara 3 ek