r
Nosalty Logó

Csokitorta 16. - marcipánbevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 16. - marcipánbevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Összesen 796 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Összesen 9515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Összesen 279 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 796 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    467.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8336.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    2683 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    2107 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166.5 g
  • Cukor
    693 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3153 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 9515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, kakaóval, sütőporral. A tojáshabbal váltakozva finoman hozzákeverjük a cukros tojássárgákhoz.
  3. Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróba)
  4. Amikor teljesen kihűlt, 3 lapba vágjuk.
  5. Amíg hűl a tortalap, elkészítjük a krémeket:
  6. A karamellás és étcsokis pudingport és a cukrot csomómentesen elkeverjük a hideg tejjel, beletördeljük a csokoládét, majd állandó kevergetés mellett készre főzzük. Vízfűrdőn kihűtjük, kevergetve, hogy ne bőrösödjön. Amikor kihűlt, lágy margarinnal kikeverjük.
  7. A tejszínízű pudingport és a cukrot kikeverjük, kevergetés mellett készre főzzük, vízfűrdőn kihűtjük, és kikeverjük lágy margarinnal.
  8. Az alsó lapot megkenjük a tejszínes krémmel, a közepére és a tetejére csokoládékrémet töltünk, az oldalát is ezzel vonjuk be. Egy éjszakára hűtőbe tesszük (lehet úgy is, hogy a kapcsos formába töltjük meg a lapokat, és így tesszük hűtőbe éjszakára, a maradék krémmel pedig másnap vonjuk be az oldalát).
  9. A marcipánt kinyújtjuk (porcukrot szórjunk alá, hogy ne tapadjon le), a tortaforma aljával ellenőrizzük a méretet, és ügyeljünk rá, hogy az oldala magasságát is számításba vegyük! A nyújtófa segítségével ráhelyezzük a tortára, és rásimogatjuk. (A porcukor maradványokat enyhén nedves kézzel letörölhetjük, és akkor a cukorrózsák, lepkék is könnyen ráragadnak a tortára). A díszítés innen már csak a fantáziánkon múlik! :)
  10. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 20244
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

Akár kezdő cukrászkodóknak is szívesen ajánlom, kevés a buktató, és egy igazán látványos, hatalmas torta lesz belőle. Aki pedig szeret díszíteni, az színezze a marcipánt kedvére, és alkosson szabadon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kislányom 10. születésnapjára szerettem volna egy csokis, marcipános tortát, de nem találtam olyan receptet, ami igazán tetszett. Sütöttem egy piskótát, és a fiókban talált pudingporokból elkészítettem a két krémet, lesz, ami lesz alapon. A végeredmény nagyon finom lett, a vendégsereg hölgy tagjai a receptet követelték, így gondoltam, más is megsütné próbaképpen. Remélem nektek is ízleni fog! :)

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.