Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia csokitorta liszt nélkül

Francia csokitorta liszt nélkül
Francia csokitorta liszt nélkül
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül, és nagyon finom süti, amihez liszt sem kell.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az étcsokit vízgőz felett olvasszuk fel.
  2. A 8 egész tojást és a cukrot verjük krémesre. Én kb. 10 percig folyamatosan, géppel keverem magas fokozaton. Akkor jó, ha hatalmasra nő az edényben. Nagyon szép krémes állagú lesz.
  3. A felolvasztott csokit és a tojáshabot óvatosan forgassuk össze. Majd keverjük bele a kakaóport is.
  4. Melegítsük elő a sütőt hőlégekeveréssel 120-130 fokra. Akinek nincs hőlégkeveréses funkciója, gázsütőben is sütheti csak lője be a 120 fokot. 26 centis, kerek tortaformában süssük meg. A sütési idő 30-40 perc. Ha felemelkedik és szilárd a teteje, picit repedezni is fog, akkor jó. Ne süssük túl, mert kiszáradhat.
  5. Hűtsük ki, és fagyival, lekvárral kínáljuk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 906
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kenvelo

Mióta szakács: 2012.02.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta, csokis süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gatita
gatita Mon, 2018-03-05 23:07

Nekem szépen felemelkedett majd lekapcsoltam a sütőt és utána összeesett. Mit rontottam el? Van esetleg ötletetek? Köszönöm

wyv
wyv Mon, 2018-02-12 16:00

23 cm-es tortaformában sütöttem és nekem jóval tovább tartott, amíg rendesen átsült (bő egy óra, de sok receptnél járok így), de nagyon megérte, szinte omlik az ember szájában. Köszi a receptet.

540
étcsokoládé 300 g
vaj 160 g
tojás 8 db
cukor 220 g
cukrozatlan kakaópor 60 g