r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta egyszerűen

Bjkata
Narancsos csokitorta egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

443
Kalória
8.1g
Fehérje
64.1g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
30.2g
Víz
135.5g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
41.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 5322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3760.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    769.6 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 5322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Mérjük ki előre a cukrot, készítsük elő a vizet, a napraforgó olajat, a reszelt narancshéjat.
  4. Béleljük ki a 20×30 cm-es magas falú tepsi alját sütőpapírral.
  5. A tojásfehérjéhez adjunk egy kis csipetnyi sót, és verjük kemény habbá. Apránként adagoljuk hozzá a vizet, a 23 dkg cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is belekeverjük a gépi habverővel.
  6. Ezután kézi habverővel dolgozzunk tovább. A kakaós lisztes keveréket 2 kanalanként hintsük szét a hab tetején, öntsünk hozzá 1 evőkanál napraforgó olajat, és keverjük el a habbal úgy, hogy a habot ne nagyon törjük össze. Ezt addig ismételjük, amíg az összes kakaós lisztet és még egy evőkanál olajat belekeverünk a habba. A narancs héját is belekeverjük a végén.
  7. A 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (Én hőlégkeveréssel szoktam sütni.) A piskótát csak azután vágjuk fel és töltjük meg, ha már teljesen kihűlt.

A krémhez:

  1. A pudingporokat kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig felforraljuk a 8 evőkanál cukorral. Amikor már majdnem forr a tej, gyorsan hozzáöntjük a pudingporos tejet, miközben a forró tejet folyamatosan keverjük. Így nem lesz csomós. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a puding.
  2. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a narancs héját reszelve és még egy evőkanál kakaót, hogy jó csokis krémet kapjunk.
  3. Ha a pudingot már teljesen kihűtöttük (nem langyosra, hanem hidegre), hozzákeverjük a narancsos-kakaós vajkrémet. Felhasználásig a hűtőbe rakjuk, amíg a piskótát felvágjuk a töltéshez.
  4. A piskótát először felvágjuk 2 hosszú rúdra. 2 db hosszú téglalap alakú tortát fogunk így kapni. Ezután megpróbáljuk egyenletesen kétfelé vagy háromfelé vágni a tortákat.
  5. A krémmel a tortákat megtöltjük, és tetszőlegesen díszítjük csokoládéval, naranccsal, stb. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ez a torta olyan könnyen elkészíthető, hogy akár kezdő háziasszonyok is sikert arathatnak vele. A végeredmény pedig 24 nagy szelet csupa csoki, puha piskótás, narancsízű desszert.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...