Nosalty Logó

Narancsos csokitorta egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Ezen a képen: Narancsos csokitorta egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 5322 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 239 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3760.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.6 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 5322 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Mérjük ki előre a cukrot, készítsük elő a vizet, a napraforgó olajat, a reszelt narancshéjat.
  4. Béleljük ki a 20×30 cm-es magas falú tepsi alját sütőpapírral.
  5. A tojásfehérjéhez adjunk egy kis csipetnyi sót, és verjük kemény habbá. Apránként adagoljuk hozzá a vizet, a 23 dkg cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is belekeverjük a gépi habverővel.
  6. Ezután kézi habverővel dolgozzunk tovább. A kakaós lisztes keveréket 2 kanalanként hintsük szét a hab tetején, öntsünk hozzá 1 evőkanál napraforgó olajat, és keverjük el a habbal úgy, hogy a habot ne nagyon törjük össze. Ezt addig ismételjük, amíg az összes kakaós lisztet és még egy evőkanál olajat belekeverünk a habba. A narancs héját is belekeverjük a végén.
  7. A 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (Én hőlégkeveréssel szoktam sütni.) A piskótát csak azután vágjuk fel és töltjük meg, ha már teljesen kihűlt.

A krémhez:

  1. A pudingporokat kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig felforraljuk a 8 evőkanál cukorral. Amikor már majdnem forr a tej, gyorsan hozzáöntjük a pudingporos tejet, miközben a forró tejet folyamatosan keverjük. Így nem lesz csomós. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a puding.
  2. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a narancs héját reszelve és még egy evőkanál kakaót, hogy jó csokis krémet kapjunk.
  3. Ha a pudingot már teljesen kihűtöttük (nem langyosra, hanem hidegre), hozzákeverjük a narancsos-kakaós vajkrémet. Felhasználásig a hűtőbe rakjuk, amíg a piskótát felvágjuk a töltéshez.
  4. A piskótát először felvágjuk 2 hosszú rúdra. 2 db hosszú téglalap alakú tortát fogunk így kapni. Ezután megpróbáljuk egyenletesen kétfelé vagy háromfelé vágni a tortákat.
  5. A krémmel a tortákat megtöltjük, és tetszőlegesen díszítjük csokoládéval, naranccsal, stb. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 22218
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 07.

Ajánló

Kerek vagy szív alakú tortaformában is elkészíthető, de akkor 6 tojás is elég. (Természetesen akkor a többi hozzávalóból is kevesebb kell hozzá arányosan.)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a torta olyan könnyen elkészíthető, hogy akár kezdő háziasszonyok is sikert arathatnak vele. A végeredmény pedig 24 nagy szelet csupa csoki, puha piskótás, narancsízű desszert.

Hozzászólások

castanea

Kedves Bjkata! Nem esik össze a hab, amikor a tojások sárgáját hozzákeverem habver?vel? Vagy már itt kézi habver?t használunk? De akkor meg el?z?leg fel kellene verni a sárgákat... Szívesen kipróbálnám a receptet, csak ez a lépés nem világos. Köszönöm a segítséget el?re is!

Bjkata

Kedves Castanea! Müzlis tálból szoktam belecsúsztatni a tojások sárgáit a felvert tojásfehérje habba, (amiben ekkor már a cukor és a víz is benne van). Egyszerre 1-2 tojás sárgáját teszek bele, közben a gépi habver?vel tovább verem a habot. A hab ett?l nem esik össze. Ezután már kézi habver?t vagy fakanalat használok a kakaós liszt belekeverésekor. Remélem, hogy tudtam segíteni! Üdv.: Kata

mamuka

Miért jobb,ha a tojásfehérjébe van keverve minden,és nem a kihabosított tojássárgájába??? Ezt én sem egészen értem....

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!