Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csokitorta egyszerűen

Narancsos csokitorta egyszerűen
Narancsos csokitorta egyszerűen
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta olyan könnyen elkészíthető, hogy akár kezdő háziasszonyok is sikert arathatnak vele. A végeredmény pedig 24 nagy szelet csupa csoki, puha piskótás, narancsízű desszert.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A krémhez:

ajánlat

Kerek vagy szív alakú tortaformában is elkészíthető, de akkor 6 tojás is elég. (Természetesen akkor a többi hozzávalóból is kevesebb kell hozzá arányosan.)

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához:

  1. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Mérjük ki előre a cukrot, készítsük elő a vizet, a napraforgó olajat, a reszelt narancshéjat.
  4. Béleljük ki a 20×30 cm-es magas falú tepsi alját sütőpapírral.
  5. A tojásfehérjéhez adjunk egy kis csipetnyi sót, és verjük kemény habbá. Apránként adagoljuk hozzá a vizet, a 23 dkg cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is belekeverjük a gépi habverővel.
  6. Ezután kézi habverővel dolgozzunk tovább. A kakaós lisztes keveréket 2 kanalanként hintsük szét a hab tetején, öntsünk hozzá 1 evőkanál napraforgó olajat, és keverjük el a habbal úgy, hogy a habot ne nagyon törjük össze. Ezt addig ismételjük, amíg az összes kakaós lisztet és még egy evőkanál olajat belekeverünk a habba. A narancs héját is belekeverjük a végén.
  7. A 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (Én hőlégkeveréssel szoktam sütni.) A piskótát csak azután vágjuk fel és töltjük meg, ha már teljesen kihűlt.

A krémhez:

  1. A pudingporokat kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig felforraljuk a 8 evőkanál cukorral. Amikor már majdnem forr a tej, gyorsan hozzáöntjük a pudingporos tejet, miközben a forró tejet folyamatosan keverjük. Így nem lesz csomós. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a puding.
  2. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a narancs héját reszelve és még egy evőkanál kakaót, hogy jó csokis krémet kapjunk.
  3. Ha a pudingot már teljesen kihűtöttük (nem langyosra, hanem hidegre), hozzákeverjük a narancsos-kakaós vajkrémet. Felhasználásig a hűtőbe rakjuk, amíg a piskótát felvágjuk a töltéshez.
  4. A piskótát először felvágjuk 2 hosszú rúdra. 2 db hosszú téglalap alakú tortát fogunk így kapni. Ezután megpróbáljuk egyenletesen kétfelé vagy háromfelé vágni a tortákat.
  5. A krémmel a tortákat megtöltjük, és tetszőlegesen díszítjük csokoládéval, naranccsal, stb. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 054
elküldve: 10
receptkönyvben: 225
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta, narancsos-kakaós vajkrémmel töltött torta, narancsos csokoládétorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Wed, 2014-07-09 13:17

Miért jobb,ha a tojásfehérjébe van keverve minden,és nem a kihabosított tojássárgájába??? Ezt én sem egészen értem....

castanea
castanea Fri, 2014-04-04 10:55

Kedves Bjkata! Nem esik össze a hab, amikor a tojások sárgáját hozzákeverem habverővel? Vagy már itt kézi habverőt használunk? De akkor meg előzőleg fel kellene verni a sárgákat... Szívesen kipróbálnám a receptet, csak ez a lépés nem világos. Köszönöm a segítséget előre is!

bjk
Bjkata / bjk Fri, 2014-04-04 16:42

Kedves Castanea!
Müzlis tálból szoktam belecsúsztatni a tojások sárgáit a felvert tojásfehérje habba, (amiben ekkor már a cukor és a víz is benne van). Egyszerre 1-2 tojás sárgáját teszek bele, közben a gépi habverővel tovább verem a habot. A hab ettől nem esik össze. Ezután már kézi habverőt vagy fakanalat használok a kakaós liszt belekeverésekor. Remélem, hogy tudtam segíteni!
Üdv.:
Kata

443
tojás 7 db
finomliszt 23 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 25 g
cukor 23 dkg
1 csipet
víz 4 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
tej 8 dl
cukor 8 ek
csokoládés pudingpor 2 tasak
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 17 dkg
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek