Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 2.

Csokitorta 2.
Csokitorta 2.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát még húsvétra sütöttem, nagy sikert arattam vele.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal vagy színes tortadarával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a kakaóporral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét.
  2. Kivajazott, lisztezett formába öntjük, és közepes lángon lassan sütjük.
  3. A krémhez a tejet és a lisztet összefőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint, a porcukrot és a kakaóport.
  4. Ezzel kenjük meg a kihűlt alapot kívül-belül.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 527
elküldve: 6
receptkönyvben: 185
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós torta főzött kakaós krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-04 12:43

Zseniális recept! :)
Pikk-pakk befalta a csapat, én egy kis tortadarával és tojásfehérjehabbal díszítettem.
Köszönöm!

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2010-11-05 07:18

Szia Bonna!
Köszönöm , kedves vagy! Nagyon örülök,hogy ízlett nektek! Üdv: Dorka

528
tojás 6 db
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
finomliszt 7 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 4 dl
finomliszt 4 evőkanál
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek